- Bewaar

- Bewaar
Gevulde groentemandjes met veggieballetjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Stap 1
-
MANDJES OM OP TE ETEN
-
Zelf een mandje maken, het vullen met lekkere groentjes en balletjes en het helemaal opeten? Dat is wat we in dit recept gaan doen. Je hulpkok mag de oven al voorverwarmen op 180 °C.
-
Neem een bakvorm voor muffins en schik er de zachte taco's in. Duw ze goed tegen de randen van de vormpjes, zodat je 8 mandjes krijgt.
-
Laat je hulpkok de bakvorm in de oven zetten. Na ongeveer 15 min. mag de bakvorm uit de oven. De tacomandjes mogen wel in de bakvorm blijven.
-
Stap 2
-
BLOEMKOOL IN DE MIX
-
Straks overgieten we onze gevulde mandjes met een heerlijke kaassaus.
-
De saus maken is een taakje voor je hulpkok.
-
Je mama of papa mag de diepgevroren bloemkoolroosjes 20 min. koken in lichtgezouten water op een zacht vuur.
-
Jij kan intussen de tomaat in blokjes snijden. Pluk ook de blaadjes van het plantje basilicum.
-
Is de bloemkool klaar en afgegoten? Doe de roosjes dan in een grote mengkom. Doe er de tomatenpuree, het plantaardige roomalternatief en de helft van de geraspte kaas bij. Mix goed. Kruid de saus daarna met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
-
Stap 3
-
VUL JE MANDJES
-
Tijd om de mandjes te vullen met lekkere groentjes, heerlijke balletjes en een romige saus.
-
Draai enkele courgetteslierten op een vork in de vorm van een nestje. Leg ze in de mandjes.
-
Leg er dan 1 à 2 vegetarische balletjes op.
-
Lepel over elk mandje wat bloemkool-kaassaus.
-
Verdeel de blokjes tomaat over de mandjes en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
-
Laat je hulpkok de mandjes nog even onder de ovengrill zetten, zodat de kaas smelt en er een goudbruin korstje op komt.
-
Verdeel de gevulde mandjes over de borden en versier met enkele blaadjes basilicum.
-
Afwerking:
-
Je kan de mandjes ook eens vullen met bolognesesaus. Dan krijg je spaghettimandjes.
-
Da's ook lekker!
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Stap 1
-
MANDJES OM OP TE ETEN
-
Zelf een mandje maken, het vullen met lekkere groentjes en balletjes en het helemaal opeten? Dat is wat we in dit recept gaan doen. Je hulpkok mag de oven al voorverwarmen op 180 °C.
-
Neem een bakvorm voor muffins en schik er de zachte taco's in. Duw ze goed tegen de randen van de vormpjes, zodat je 8 mandjes krijgt.
-
Laat je hulpkok de bakvorm in de oven zetten. Na ongeveer 15 min. mag de bakvorm uit de oven. De tacomandjes mogen wel in de bakvorm blijven.
-
Stap 2
-
BLOEMKOOL IN DE MIX
-
Straks overgieten we onze gevulde mandjes met een heerlijke kaassaus.
-
De saus maken is een taakje voor je hulpkok.
-
Je mama of papa mag de diepgevroren bloemkoolroosjes 20 min. koken in lichtgezouten water op een zacht vuur.
-
Jij kan intussen de tomaat in blokjes snijden. Pluk ook de blaadjes van het plantje basilicum.
-
Is de bloemkool klaar en afgegoten? Doe de roosjes dan in een grote mengkom. Doe er de tomatenpuree, het plantaardige roomalternatief en de helft van de geraspte kaas bij. Mix goed. Kruid de saus daarna met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
-
Stap 3
-
VUL JE MANDJES
-
Tijd om de mandjes te vullen met lekkere groentjes, heerlijke balletjes en een romige saus.
-
Draai enkele courgetteslierten op een vork in de vorm van een nestje. Leg ze in de mandjes.
-
Leg er dan 1 à 2 vegetarische balletjes op.
-
Lepel over elk mandje wat bloemkool-kaassaus.
-
Verdeel de blokjes tomaat over de mandjes en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
-
Laat je hulpkok de mandjes nog even onder de ovengrill zetten, zodat de kaas smelt en er een goudbruin korstje op komt.
-
Verdeel de gevulde mandjes over de borden en versier met enkele blaadjes basilicum.
-
Afwerking:
-
Je kan de mandjes ook eens vullen met bolognesesaus. Dan krijg je spaghettimandjes.
-
Da's ook lekker!