- Bewaar

- Bewaar
Gevulde ijssinaasappelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij een hoedje van de sinaasappelen en haal ze uit (dat gaat vlot door met de bolle kant van een lepel langs de rand te gaan).
-
Pers het uitgehaalde vruchtvlees (bv. met een vork door een zeef). U hebt 3 dl sap nodig.
-
Rasp de citroenschil. U hebt 1/4 koffiel. nodig.
-
Breng het sinaasappelsap aan de kook met de rietsuiker en de vanillesuiker.
-
Klop de eidooiers op tot u een schuimende massa bekomt. Giet er het kokende sinaasappelsap bij terwijl u blijft mengen. Voeg de geraspte citroenschil toe en laat bijna volledig afkoelen.
-
Klop de room op en voeg er beetje bij beetje de sinaasappelbereiding bij.
-
Vul de uitgehaalde sinaasappelen met de mengeling en zet ze in de diepvries. Na 1 u mengt u voorzichtig de gekonfijte vruchten onder het sinaasappelmengsel. Laat goed opstijven in de diepvries.
-
Afwerking:
-
5 min. voor het opdienen haalt u de ijssinaasappelen uit de diepvries. Plaats er het hoedje terug op en bestrooi met bloemsuiker. Versier met een muntblaadje, enkele rode aalbessen of aardbeien.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij een hoedje van de sinaasappelen en haal ze uit (dat gaat vlot door met de bolle kant van een lepel langs de rand te gaan).
-
Pers het uitgehaalde vruchtvlees (bv. met een vork door een zeef). U hebt 3 dl sap nodig.
-
Rasp de citroenschil. U hebt 1/4 koffiel. nodig.
-
Breng het sinaasappelsap aan de kook met de rietsuiker en de vanillesuiker.
-
Klop de eidooiers op tot u een schuimende massa bekomt. Giet er het kokende sinaasappelsap bij terwijl u blijft mengen. Voeg de geraspte citroenschil toe en laat bijna volledig afkoelen.
-
Klop de room op en voeg er beetje bij beetje de sinaasappelbereiding bij.
-
Vul de uitgehaalde sinaasappelen met de mengeling en zet ze in de diepvries. Na 1 u mengt u voorzichtig de gekonfijte vruchten onder het sinaasappelmengsel. Laat goed opstijven in de diepvries.
-
Afwerking:
-
5 min. voor het opdienen haalt u de ijssinaasappelen uit de diepvries. Plaats er het hoedje terug op en bestrooi met bloemsuiker. Versier met een muntblaadje, enkele rode aalbessen of aardbeien.