Gevulde ijssinaasappelen
Gevulde ijssinaasappelen

Gevulde ijssinaasappelen

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 59.3 g
Eiwit 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij een hoedje van de sinaasappelen en haal ze uit (dat gaat vlot door met de bolle kant van een lepel langs de rand te gaan).

  3. Pers het uitgehaalde vruchtvlees (bv. met een vork door een zeef). U hebt 3 dl sap nodig.

  4. Rasp de citroenschil. U hebt 1/4 koffiel. nodig.

  5. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de rietsuiker en de vanillesuiker.

  6. Klop de eidooiers op tot u een schuimende massa bekomt. Giet er het kokende sinaasappelsap bij terwijl u blijft mengen. Voeg de geraspte citroenschil toe en laat bijna volledig afkoelen.

  7. Klop de room op en voeg er beetje bij beetje de sinaasappelbereiding bij.

  8. Vul de uitgehaalde sinaasappelen met de mengeling en zet ze in de diepvries. Na 1 u mengt u voorzichtig de gekonfijte vruchten onder het sinaasappelmengsel. Laat goed opstijven in de diepvries.

  9. Afwerking:
  10. 5 min. voor het opdienen haalt u de ijssinaasappelen uit de diepvries. Plaats er het hoedje terug op en bestrooi met bloemsuiker. Versier met een muntblaadje, enkele rode aalbessen of aardbeien.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij een hoedje van de sinaasappelen en haal ze uit (dat gaat vlot door met de bolle kant van een lepel langs de rand te gaan).

  3. Pers het uitgehaalde vruchtvlees (bv. met een vork door een zeef). U hebt 3 dl sap nodig.

  4. Rasp de citroenschil. U hebt 1/4 koffiel. nodig.

  5. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de rietsuiker en de vanillesuiker.

  6. Klop de eidooiers op tot u een schuimende massa bekomt. Giet er het kokende sinaasappelsap bij terwijl u blijft mengen. Voeg de geraspte citroenschil toe en laat bijna volledig afkoelen.

  7. Klop de room op en voeg er beetje bij beetje de sinaasappelbereiding bij.

  8. Vul de uitgehaalde sinaasappelen met de mengeling en zet ze in de diepvries. Na 1 u mengt u voorzichtig de gekonfijte vruchten onder het sinaasappelmengsel. Laat goed opstijven in de diepvries.

  9. Afwerking:
  10. 5 min. voor het opdienen haalt u de ijssinaasappelen uit de diepvries. Plaats er het hoedje terug op en bestrooi met bloemsuiker. Versier met een muntblaadje, enkele rode aalbessen of aardbeien.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 59.3 g
Eiwit 5.6 g

Bekijk het recept digitaal