Gevulde kerstcake met bosvruchten
Gevulde kerstcake met bosvruchten

Gevulde kerstcake met bosvruchten

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 65 g
Eiwit 5.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Mix 150 g zachte boter met de suiker tot een homogene massa.

  5. Voeg de eieren een per een toe en mix tot een gladde massa.

  6. Roer de gesmolten chocolade onder het beslag.

  7. Zeef de bloem en spatel met een houten lepel en samen met een snuifje zout onder het beslag.

  8. Vet een ronde cakevorm in met 1 koffiel. boter (Ø ± 25 cm) en giet er het beslag in. Zet ± 50 min. in de voor-verwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten in de vorm. Neem daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen.

  9. Mix intussen 50 g zachte melkerij-boter met de bloemsuiker tot een gladde zachte massa.

  10. Voeg de verse kaas toe en roer hem met een houten lepel onder de botermengeling tot een vaste massa.

  11. Afwerking:
  12. (10 min.)

  13. Snij de afgekoelde cake horizontaal doormidden en bedek de onderste helft met 1/2 van de kaasmengeling en een beetje diepgevroren bosvruchten. Doe er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de bovenkant met de rest van de kaas en de bosvruchten. Werk af met de zilverparels.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Mix 150 g zachte boter met de suiker tot een homogene massa.

  5. Voeg de eieren een per een toe en mix tot een gladde massa.

  6. Roer de gesmolten chocolade onder het beslag.

  7. Zeef de bloem en spatel met een houten lepel en samen met een snuifje zout onder het beslag.

  8. Vet een ronde cakevorm in met 1 koffiel. boter (Ø ± 25 cm) en giet er het beslag in. Zet ± 50 min. in de voor-verwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten in de vorm. Neem daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen.

  9. Mix intussen 50 g zachte melkerij-boter met de bloemsuiker tot een gladde zachte massa.

  10. Voeg de verse kaas toe en roer hem met een houten lepel onder de botermengeling tot een vaste massa.

  11. Afwerking:
  12. (10 min.)

  13. Snij de afgekoelde cake horizontaal doormidden en bedek de onderste helft met 1/2 van de kaasmengeling en een beetje diepgevroren bosvruchten. Doe er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de bovenkant met de rest van de kaas en de bosvruchten. Werk af met de zilverparels.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 65 g
Eiwit 5.9 g

Bekijk het recept digitaal