Gevulde ketchupeitjes
Gevulde ketchupeitjes

Gevulde ketchupeitjes

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min + afkoelen
  2. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Pel de hardgekookte eieren en snij in de lengte in 2. Haal er het eigeel uit en verdeel over 3 kommetjes. Hou het eiwit apart.

  4. Plet de eigelen en meng met de ketchup, de cayennepeper, peper en zout.

  5. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over de halve eiwitten. Werk af met een blaadje platte peterselie.

Tip
Gevulde kuikentjes voor de kinderen

Pel een hardgekookt ei en snij onderaan een dun schijfje eiwit af, zodat het ei blijft rechtstaan. Snij bovenaan een gekarteld hoedje af van 1 à 2 cm. Lepel voorzichtig het eigeel uit het ei en breng op smaak naar keuze. Doe de vulling in een spuitzak en vul er het ei mee. Zet het hoedje er weer op. Maak de oogjes met schijfjes zwarte olijf en de bek met een driehoekje paprika of wortel.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min + afkoelen
  2. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Pel de hardgekookte eieren en snij in de lengte in 2. Haal er het eigeel uit en verdeel over 3 kommetjes. Hou het eiwit apart.

  4. Plet de eigelen en meng met de ketchup, de cayennepeper, peper en zout.

  5. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over de halve eiwitten. Werk af met een blaadje platte peterselie.

Tip
Gevulde kuikentjes voor de kinderen

Pel een hardgekookt ei en snij onderaan een dun schijfje eiwit af, zodat het ei blijft rechtstaan. Snij bovenaan een gekarteld hoedje af van 1 à 2 cm. Lepel voorzichtig het eigeel uit het ei en breng op smaak naar keuze. Doe de vulling in een spuitzak en vul er het ei mee. Zet het hoedje er weer op. Maak de oogjes met schijfjes zwarte olijf en de bek met een driehoekje paprika of wortel.

Bekijk het recept digitaal