- Bewaar

- Bewaar
Gevulde portobello met lamsvlees en citrus
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château La Bernède Grand Poujeaux A.O.P. Moulis-en-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (40 min. + 1 u. marineren)
-
Rasp de schil (niet het wit) van 1/2 sinaasappel. Snij de rest van de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.
-
Snipper het knoflook en de peterselie fijn en meng er het sinaasappelsap, de zeste en 4 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout en laat 1 u. afgedekt marineren.
-
Schil intussen de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwijder de steel uit de portobello en snij in stukjes.
-
Snipper de sjalot fijn en hak de boerenkool grof. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de kool en de sjalot 3 à 5 min.
-
Snij de kaas in sneetjes en hak de hazelnoten grof.
-
Vul de portobellohoedjes met een laagje zoeteaardappelpuree en een laagje boerenkool. Schik er enkele sinaasappelpartjes op en werk af met een sneetje kaas. Bestrooi met de hazelnoten.
-
Bereiding op de barbecue (30 min.)
-
Bak de portobello's ± 25 min. op een hete barbecue.
-
Bak intussen de lamsmanchettes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsmanchettes tussen de beentjes door in sneetjes. Serveer 2 sneetjes en een gevulde portobello per bord.
Liever lactosevrij? Vervang de kaas door lactosevrije brie.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château La Bernède Grand Poujeaux A.O.P. Moulis-en-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (40 min. + 1 u. marineren)
-
Rasp de schil (niet het wit) van 1/2 sinaasappel. Snij de rest van de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.
-
Snipper het knoflook en de peterselie fijn en meng er het sinaasappelsap, de zeste en 4 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout en laat 1 u. afgedekt marineren.
-
Schil intussen de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwijder de steel uit de portobello en snij in stukjes.
-
Snipper de sjalot fijn en hak de boerenkool grof. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de kool en de sjalot 3 à 5 min.
-
Snij de kaas in sneetjes en hak de hazelnoten grof.
-
Vul de portobellohoedjes met een laagje zoeteaardappelpuree en een laagje boerenkool. Schik er enkele sinaasappelpartjes op en werk af met een sneetje kaas. Bestrooi met de hazelnoten.
-
Bereiding op de barbecue (30 min.)
-
Bak de portobello's ± 25 min. op een hete barbecue.
-
Bak intussen de lamsmanchettes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsmanchettes tussen de beentjes door in sneetjes. Serveer 2 sneetjes en een gevulde portobello per bord.
Liever lactosevrij? Vervang de kaas door lactosevrije brie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château La Bernède Grand Poujeaux A.O.P. Moulis-en-Médoc