Gevulde portobello met lamsvlees en citrus
Gevulde portobello met lamsvlees en citrus

Gevulde portobello met lamsvlees en citrus

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 667 kcal
Vet 44.6 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 17.8 g
Suiker 6.7 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 45.2 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (40 min. + 1 u. marineren)
  3. Rasp de schil (niet het wit) van 1/2 sinaasappel. Snij de rest van de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.

  4. Snipper het knoflook en de peterselie fijn en meng er het sinaasappelsap, de zeste en 4 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout en laat 1 u. afgedekt marineren.

  5. Schil intussen de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Verwijder de steel uit de portobello en snij in stukjes.

  7. Snipper de sjalot fijn en hak de boerenkool grof. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de kool en de sjalot 3 à 5 min.

  8. Snij de kaas in sneetjes en hak de hazelnoten grof.

  9. Vul de portobellohoedjes met een laagje zoeteaardappelpuree en een laagje boerenkool. Schik er enkele sinaasappelpartjes op en werk af met een sneetje kaas. Bestrooi met de hazelnoten.

  10. Bereiding op de barbecue (30 min.)
  11. Bak de portobello's ± 25 min. op een hete barbecue.

  12. Bak intussen de lamsmanchettes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Snij de lamsmanchettes tussen de beentjes door in sneetjes. Serveer 2 sneetjes en een gevulde portobello per bord.

Tip

Liever lactosevrij? Vervang de kaas door lactosevrije brie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (40 min. + 1 u. marineren)
  3. Rasp de schil (niet het wit) van 1/2 sinaasappel. Snij de rest van de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.

  4. Snipper het knoflook en de peterselie fijn en meng er het sinaasappelsap, de zeste en 4 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout en laat 1 u. afgedekt marineren.

  5. Schil intussen de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Verwijder de steel uit de portobello en snij in stukjes.

  7. Snipper de sjalot fijn en hak de boerenkool grof. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de kool en de sjalot 3 à 5 min.

  8. Snij de kaas in sneetjes en hak de hazelnoten grof.

  9. Vul de portobellohoedjes met een laagje zoeteaardappelpuree en een laagje boerenkool. Schik er enkele sinaasappelpartjes op en werk af met een sneetje kaas. Bestrooi met de hazelnoten.

  10. Bereiding op de barbecue (30 min.)
  11. Bak de portobello's ± 25 min. op een hete barbecue.

  12. Bak intussen de lamsmanchettes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Snij de lamsmanchettes tussen de beentjes door in sneetjes. Serveer 2 sneetjes en een gevulde portobello per bord.

Tip

Liever lactosevrij? Vervang de kaas door lactosevrije brie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 667 kcal
Vet 44.6 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 17.8 g
Suiker 6.7 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 45.2 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château La Bernède Grand Poujeaux A.O.P. Moulis-en-Médoc

Bekijk het recept digitaal