Gevulde witloofkuipjes met kwartelei en avocado
Gevulde witloofkuipjes met kwartelei en avocado

Gevulde witloofkuipjes met kwartelei en avocado

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 8.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 2.6 g
Suiker 2.1 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 4.2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (15 min.)

  3. Kook de kwarteleieren 4 min. hard in kokend water. Giet af, laat afkoelen en pel. Snij elk kwartelei in 2.

  4. Overgiet intussen de diepgevroren erwten met kokend water en laat 3 min. rusten. Giet af en laat uitlekken.

  5. Maak 8 witloofblaadjes los.

  6. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in 8 gelijke stukken.

  7. Bereiding:

  8. (10 min.)

  9. 1 Verdeel de erwten, de avocado en de kerstomaten over de witloofblaadjes.

  10. 2 Schik er een half kwartelei en een mozzarellabolletje op en lepel er de honing_x0002_mosterdvinaigrette over. Kruid met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (15 min.)

  3. Kook de kwarteleieren 4 min. hard in kokend water. Giet af, laat afkoelen en pel. Snij elk kwartelei in 2.

  4. Overgiet intussen de diepgevroren erwten met kokend water en laat 3 min. rusten. Giet af en laat uitlekken.

  5. Maak 8 witloofblaadjes los.

  6. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in 8 gelijke stukken.

  7. Bereiding:

  8. (10 min.)

  9. 1 Verdeel de erwten, de avocado en de kerstomaten over de witloofblaadjes.

  10. 2 Schik er een half kwartelei en een mozzarellabolletje op en lepel er de honing_x0002_mosterdvinaigrette over. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 8.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 2.6 g
Suiker 2.1 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 4.2 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal