- Bewaar

- Bewaar
Gevulde zalmeitjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + afkoelen
-
Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
-
Snij de zalm in reepjes en snipper het bieslook fijn. Hou een beetje bieslook apart voor de afwerking.
-
Pel de hardgekookte eieren en snij in de lengte in 2. Haal er het eigeel uit. Hou het eiwit apart.
-
Plet de eigelen en meng met de zalm, het bieslook, de mayonaise en het kerriepoeder. Kruid met peper en zout.
-
Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over de halve eiwitten. Werk af met een beetje bieslook.
Gevulde kuikentjes voor de kinderen
Pel een hardgekookt ei en snij onderaan een dun schijfje eiwit af, zodat het ei blijft rechtstaan. Snij bovenaan een gekarteld hoedje af van 1 à 2 cm. Lepel voorzichtig het eigeel uit het ei en breng op smaak naar keuze. Doe de vulling in een spuitzak en vul er het ei mee. Zet het hoedje er weer op. Maak de oogjes met schijfjes zwarte olijf en de bek met een driehoekje paprika of wortel.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + afkoelen
-
Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
-
Snij de zalm in reepjes en snipper het bieslook fijn. Hou een beetje bieslook apart voor de afwerking.
-
Pel de hardgekookte eieren en snij in de lengte in 2. Haal er het eigeel uit. Hou het eiwit apart.
-
Plet de eigelen en meng met de zalm, het bieslook, de mayonaise en het kerriepoeder. Kruid met peper en zout.
-
Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over de halve eiwitten. Werk af met een beetje bieslook.
Gevulde kuikentjes voor de kinderen
Pel een hardgekookt ei en snij onderaan een dun schijfje eiwit af, zodat het ei blijft rechtstaan. Snij bovenaan een gekarteld hoedje af van 1 à 2 cm. Lepel voorzichtig het eigeel uit het ei en breng op smaak naar keuze. Doe de vulling in een spuitzak en vul er het ei mee. Zet het hoedje er weer op. Maak de oogjes met schijfjes zwarte olijf en de bek met een driehoekje paprika of wortel.