- Bewaar
- Bewaar
Gewokte scampi's en broccoliroosjes met noedels
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosso Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog met keukenpapier.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij het pepertje in fijne ringetjes (verwijder eerst de pitjes als u niet van pikant houdt).
-
Pers de limoen.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Bereiding:
-
Overgiet de noedels met kokend water en laat 5 min. afgedekt zwellen. Laat uitlekken.
-
Verhit intussen de rijstolie in een wok en bak het fijngesnipperde knoflook en het pepertje kort.
-
Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak 5 min.
-
Voeg de scampi's toe en roerbak nog 3 min.
-
Meng er de uitgelekte noedels, het limoensap, de vissaus en de bruine suiker onder. Giet er de losgeklopte eieren over en roer goed tot ze beginnen te stollen. Kruid met peper en zout en besprenkel met de sesamolie.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de amandelschilfers.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosso Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog met keukenpapier.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij het pepertje in fijne ringetjes (verwijder eerst de pitjes als u niet van pikant houdt).
-
Pers de limoen.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Bereiding:
-
Overgiet de noedels met kokend water en laat 5 min. afgedekt zwellen. Laat uitlekken.
-
Verhit intussen de rijstolie in een wok en bak het fijngesnipperde knoflook en het pepertje kort.
-
Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak 5 min.
-
Voeg de scampi's toe en roerbak nog 3 min.
-
Meng er de uitgelekte noedels, het limoensap, de vissaus en de bruine suiker onder. Giet er de losgeklopte eieren over en roer goed tot ze beginnen te stollen. Kruid met peper en zout en besprenkel met de sesamolie.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de amandelschilfers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosso Puglia - Italië