Gewokte scampi's en broccoliroosjes met noedels

Gewokte scampi's en broccoliroosjes met noedels

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 50.8 g
Eiwit 28.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog met keukenpapier.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij het pepertje in fijne ringetjes (verwijder eerst de pitjes als u niet van pikant houdt).

  7. Pers de limoen.

  8. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Klop de eieren los met een vork.

  10. Bereiding:
  11. Overgiet de noedels met kokend water en laat 5 min. afgedekt zwellen. Laat uitlekken.

  12. Verhit intussen de rijstolie in een wok en bak het fijngesnipperde knoflook en het pepertje kort.

  13. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak 5 min.

  14. Voeg de scampi's toe en roerbak nog 3 min.

  15. Meng er de uitgelekte noedels, het limoensap, de vissaus en de bruine suiker onder. Giet er de losgeklopte eieren over en roer goed tot ze beginnen te stollen. Kruid met peper en zout en besprenkel met de sesamolie.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de amandelschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog met keukenpapier.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij het pepertje in fijne ringetjes (verwijder eerst de pitjes als u niet van pikant houdt).

  7. Pers de limoen.

  8. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Klop de eieren los met een vork.

  10. Bereiding:
  11. Overgiet de noedels met kokend water en laat 5 min. afgedekt zwellen. Laat uitlekken.

  12. Verhit intussen de rijstolie in een wok en bak het fijngesnipperde knoflook en het pepertje kort.

  13. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak 5 min.

  14. Voeg de scampi's toe en roerbak nog 3 min.

  15. Meng er de uitgelekte noedels, het limoensap, de vissaus en de bruine suiker onder. Giet er de losgeklopte eieren over en roer goed tot ze beginnen te stollen. Kruid met peper en zout en besprenkel met de sesamolie.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 50.8 g
Eiwit 28.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosso Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal