Glaasje met quinoa en garnalen
Glaasje met quinoa en garnalen

Glaasje met quinoa en garnalen

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 119 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de quinoa in een zeef onder koud water. Laat de garnalen volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snipper de sjalot en 20 sprietjes bieslook fijn. Snij 10 sprietjes bieslook in 2 stukken.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de quinoa onder en overgiet met lichtgezouten water tot de quinoa onderstaat. Laat 10 min. koken en giet af.

  4. Meng 5 eetl. olijfolie met de sherryazijn en kruid met peper en zout. Roer onder de quinoa en verdeel over 10 glaasjes.

  5. Meng de verse kaas met het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout. Verdeel over de glaasjes.

  6. Verdeel de garnalen over de glaasjes en werk telkens af met 2 halve sprietjes bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de quinoa in een zeef onder koud water. Laat de garnalen volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snipper de sjalot en 20 sprietjes bieslook fijn. Snij 10 sprietjes bieslook in 2 stukken.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de quinoa onder en overgiet met lichtgezouten water tot de quinoa onderstaat. Laat 10 min. koken en giet af.

  4. Meng 5 eetl. olijfolie met de sherryazijn en kruid met peper en zout. Roer onder de quinoa en verdeel over 10 glaasjes.

  5. Meng de verse kaas met het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout. Verdeel over de glaasjes.

  6. Verdeel de garnalen over de glaasjes en werk telkens af met 2 halve sprietjes bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 119 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal