Gluten- en lactosevrije pannenkoeken
Gluten- en lactosevrije pannenkoeken

Gluten- en lactosevrije pannenkoeken

20 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 168 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 20 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Meng de glutenvrijebloem met de olie en een snuifje zout.

  2. Doe de eieren er een voor een bij. Voeg ook de lactosevrijemelk beetje bij beetje toe en mix tot een homogeen deeg (voeg eventueel nog wat melk toe als het deeg niet vloeibaar genoeg is).

  3. Verhit 1/2 koffiel. olie in een pan. Giet er deeg in en laat bakken tot de bovenkant `droog' is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 à 2 min. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

  4. Voeg wat cacaopoeder toe aan de melk voor u ze bij het deeg doet. Zo krijgen de pannenkoeken een mooie kleur. Succes gegarandeerd!

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Meng de glutenvrijebloem met de olie en een snuifje zout.

  2. Doe de eieren er een voor een bij. Voeg ook de lactosevrijemelk beetje bij beetje toe en mix tot een homogeen deeg (voeg eventueel nog wat melk toe als het deeg niet vloeibaar genoeg is).

  3. Verhit 1/2 koffiel. olie in een pan. Giet er deeg in en laat bakken tot de bovenkant `droog' is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 à 2 min. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

  4. Voeg wat cacaopoeder toe aan de melk voor u ze bij het deeg doet. Zo krijgen de pannenkoeken een mooie kleur. Succes gegarandeerd!

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 168 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 20 g
Eiwit 4 g

Bekijk het recept digitaal