Gratin met broccoli en worst
Gratin met broccoli en worst

Gratin met broccoli en worst

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 47.9 g
Verzadigd vet 23.9 g
Koolhydraat 47.5 g
Suiker 12.1 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 49.9 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  2. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe. Giet af.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de worsten ± 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Doe de aardappelen en de broccoli in een ovenschaal. Leg er de worsten bovenop en overgiet met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. de grill aan voor een mooie bruine korst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  2. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe. Giet af.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de worsten ± 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Doe de aardappelen en de broccoli in een ovenschaal. Leg er de worsten bovenop en overgiet met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. de grill aan voor een mooie bruine korst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 47.9 g
Verzadigd vet 23.9 g
Koolhydraat 47.5 g
Suiker 12.1 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 49.9 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Shiraz Australië

Bekijk het recept digitaal