Grieks paprikaslaatje
Grieks paprikaslaatje

Grieks paprikaslaatje

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 272 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 7.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika.

  3. Naargelang uw smaak kan u de paprika's vooraf pellen. Snij de paprika's daarna in kleine blokjes van 1 cm. Snij 2 lente-uitjes in fijne ringen en 4 gemarineerde artisjokken (versmarkt) in 4 of 6 stukken.

  4. Snij 100 g ontpitte groene olijven met knoflook middendoor.

  5. Verkruimel 100 g feta met een vork. Meng de paprikablokjes samen met de lente-uitjes, de olijven, de feta en de stukjes artisjok.

  6. Meng 1 eetl. pesto alla genovese met 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken.

  7. Voeg toe aan het slaatje en roer goed door elkaar. Bestrooi met 1 eetl. geraspte parmezaan. Zet koud weg tot gebruik.

Tip

Geef er een stukje gegrild of gebakken vlees (bv. lam) bij. Ook ideaal op de buffettafel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika.

  3. Naargelang uw smaak kan u de paprika's vooraf pellen. Snij de paprika's daarna in kleine blokjes van 1 cm. Snij 2 lente-uitjes in fijne ringen en 4 gemarineerde artisjokken (versmarkt) in 4 of 6 stukken.

  4. Snij 100 g ontpitte groene olijven met knoflook middendoor.

  5. Verkruimel 100 g feta met een vork. Meng de paprikablokjes samen met de lente-uitjes, de olijven, de feta en de stukjes artisjok.

  6. Meng 1 eetl. pesto alla genovese met 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken.

  7. Voeg toe aan het slaatje en roer goed door elkaar. Bestrooi met 1 eetl. geraspte parmezaan. Zet koud weg tot gebruik.

Tip

Geef er een stukje gegrild of gebakken vlees (bv. lam) bij. Ook ideaal op de buffettafel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 272 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 7.9 g

Bekijk het recept digitaal