- Bewaar

- Bewaar
Grieks paprikaslaatje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika.
-
Naargelang uw smaak kan u de paprika's vooraf pellen. Snij de paprika's daarna in kleine blokjes van 1 cm. Snij 2 lente-uitjes in fijne ringen en 4 gemarineerde artisjokken (versmarkt) in 4 of 6 stukken.
-
Snij 100 g ontpitte groene olijven met knoflook middendoor.
-
Verkruimel 100 g feta met een vork. Meng de paprikablokjes samen met de lente-uitjes, de olijven, de feta en de stukjes artisjok.
-
Meng 1 eetl. pesto alla genovese met 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken.
-
Voeg toe aan het slaatje en roer goed door elkaar. Bestrooi met 1 eetl. geraspte parmezaan. Zet koud weg tot gebruik.
Geef er een stukje gegrild of gebakken vlees (bv. lam) bij. Ook ideaal op de buffettafel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika.
-
Naargelang uw smaak kan u de paprika's vooraf pellen. Snij de paprika's daarna in kleine blokjes van 1 cm. Snij 2 lente-uitjes in fijne ringen en 4 gemarineerde artisjokken (versmarkt) in 4 of 6 stukken.
-
Snij 100 g ontpitte groene olijven met knoflook middendoor.
-
Verkruimel 100 g feta met een vork. Meng de paprikablokjes samen met de lente-uitjes, de olijven, de feta en de stukjes artisjok.
-
Meng 1 eetl. pesto alla genovese met 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken.
-
Voeg toe aan het slaatje en roer goed door elkaar. Bestrooi met 1 eetl. geraspte parmezaan. Zet koud weg tot gebruik.
Geef er een stukje gegrild of gebakken vlees (bv. lam) bij. Ook ideaal op de buffettafel.