Griekse spinaziepasteitjes
Griekse spinaziepasteitjes

Griekse spinaziepasteitjes

1 u. 30 min.
Voorgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 45.9 g
Eiwit 14.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de sinaasappel en de citroen en rasp er de helft van de schil af.

  3. Maak het deeg: doe de bloem in een kom. Voeg er de geraspte citrusschil, paprikapoeder, peper en zout bij.

  4. Giet er 3 eetl. olijfolie bij en meng door elkaar. Giet er beetje bij beetje 7 eetl. water bij. Kneed tot u een gladde deegmassa bekomt. Dek af met vershoudfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.

  5. Hak de knoflook, de sjalotten en de dille fijn.

  6. Snij de feta in blokjes.

  7. Maak de vulling: stoof de knoflook en de sjalotjes even in 1 eetl. olijfolie.

  8. Voeg er de pijnboompitten bij en laat ze al roerend glazig stoven.

  9. Voeg er de diepgevroren spinazie bij en laat gedurende 10 min. op een zacht vuur sudderen.

  10. Haal van het vuur, voeg de dille en de fetablokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  11. Bereiding:
  12. Verdeel het deeg in 12 balletjes. Bestrooi uw werktafel met bloem en rol de deegballetjes erop uit tot u heel fijne cirkelvormige plakken deeg overhoudt.

  13. Schep een grote lepel spinaziemengeling op één helft van elke plak deeg. Bevochtig de randen van het deeg met water, vouw dicht en druk de randen goed aan.

  14. Leg de pasteitjes naast elkaar op een geoliede ovenplaat (gebruik hiervoor ± 1 eetl. olijfolie) en laat ze 15 à 20 min. kleuren in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  15. Afwerking:
  16. Dien op met tomatenschijfjes, citroen en tzatziki.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de sinaasappel en de citroen en rasp er de helft van de schil af.

  3. Maak het deeg: doe de bloem in een kom. Voeg er de geraspte citrusschil, paprikapoeder, peper en zout bij.

  4. Giet er 3 eetl. olijfolie bij en meng door elkaar. Giet er beetje bij beetje 7 eetl. water bij. Kneed tot u een gladde deegmassa bekomt. Dek af met vershoudfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.

  5. Hak de knoflook, de sjalotten en de dille fijn.

  6. Snij de feta in blokjes.

  7. Maak de vulling: stoof de knoflook en de sjalotjes even in 1 eetl. olijfolie.

  8. Voeg er de pijnboompitten bij en laat ze al roerend glazig stoven.

  9. Voeg er de diepgevroren spinazie bij en laat gedurende 10 min. op een zacht vuur sudderen.

  10. Haal van het vuur, voeg de dille en de fetablokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  11. Bereiding:
  12. Verdeel het deeg in 12 balletjes. Bestrooi uw werktafel met bloem en rol de deegballetjes erop uit tot u heel fijne cirkelvormige plakken deeg overhoudt.

  13. Schep een grote lepel spinaziemengeling op één helft van elke plak deeg. Bevochtig de randen van het deeg met water, vouw dicht en druk de randen goed aan.

  14. Leg de pasteitjes naast elkaar op een geoliede ovenplaat (gebruik hiervoor ± 1 eetl. olijfolie) en laat ze 15 à 20 min. kleuren in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  15. Afwerking:
  16. Dien op met tomatenschijfjes, citroen en tzatziki.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 45.9 g
Eiwit 14.4 g

Bekijk het recept digitaal