- Bewaar

- Bewaar
Griekse spinaziepasteitjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de sinaasappel en de citroen en rasp er de helft van de schil af.
-
Maak het deeg: doe de bloem in een kom. Voeg er de geraspte citrusschil, paprikapoeder, peper en zout bij.
-
Giet er 3 eetl. olijfolie bij en meng door elkaar. Giet er beetje bij beetje 7 eetl. water bij. Kneed tot u een gladde deegmassa bekomt. Dek af met vershoudfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.
-
Hak de knoflook, de sjalotten en de dille fijn.
-
Snij de feta in blokjes.
-
Maak de vulling: stoof de knoflook en de sjalotjes even in 1 eetl. olijfolie.
-
Voeg er de pijnboompitten bij en laat ze al roerend glazig stoven.
-
Voeg er de diepgevroren spinazie bij en laat gedurende 10 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Haal van het vuur, voeg de dille en de fetablokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Verdeel het deeg in 12 balletjes. Bestrooi uw werktafel met bloem en rol de deegballetjes erop uit tot u heel fijne cirkelvormige plakken deeg overhoudt.
-
Schep een grote lepel spinaziemengeling op één helft van elke plak deeg. Bevochtig de randen van het deeg met water, vouw dicht en druk de randen goed aan.
-
Leg de pasteitjes naast elkaar op een geoliede ovenplaat (gebruik hiervoor ± 1 eetl. olijfolie) en laat ze 15 à 20 min. kleuren in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Afwerking:
-
Dien op met tomatenschijfjes, citroen en tzatziki.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de sinaasappel en de citroen en rasp er de helft van de schil af.
-
Maak het deeg: doe de bloem in een kom. Voeg er de geraspte citrusschil, paprikapoeder, peper en zout bij.
-
Giet er 3 eetl. olijfolie bij en meng door elkaar. Giet er beetje bij beetje 7 eetl. water bij. Kneed tot u een gladde deegmassa bekomt. Dek af met vershoudfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.
-
Hak de knoflook, de sjalotten en de dille fijn.
-
Snij de feta in blokjes.
-
Maak de vulling: stoof de knoflook en de sjalotjes even in 1 eetl. olijfolie.
-
Voeg er de pijnboompitten bij en laat ze al roerend glazig stoven.
-
Voeg er de diepgevroren spinazie bij en laat gedurende 10 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Haal van het vuur, voeg de dille en de fetablokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Verdeel het deeg in 12 balletjes. Bestrooi uw werktafel met bloem en rol de deegballetjes erop uit tot u heel fijne cirkelvormige plakken deeg overhoudt.
-
Schep een grote lepel spinaziemengeling op één helft van elke plak deeg. Bevochtig de randen van het deeg met water, vouw dicht en druk de randen goed aan.
-
Leg de pasteitjes naast elkaar op een geoliede ovenplaat (gebruik hiervoor ± 1 eetl. olijfolie) en laat ze 15 à 20 min. kleuren in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Afwerking:
-
Dien op met tomatenschijfjes, citroen en tzatziki.