Griezelige pompoencake
Griezelige pompoencake

Griezelige pompoencake

Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 29.7 g
Suiker 18.7 g
Vezel 0 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30min)

  3. Verwarm de oven voor op 180°C

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pompoenblokjes 15 à 20 min. in water. Giet af en laat afkoelen. Mix glad.

  7. Klop intussen de eieren los. Roer 120 g zachte boter en de suiker onder elkaar en voeg de eieren toe. Meng 150 g bloem met het bakpoeder en roer onder het eiermengsel. Meng er de kaneel, het zout en de ahornsiroop onder.

  8. Meng de afgekoelde pompoenpuree onder het deeg. Vet een bakvorm in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in.

  9. Zet de pompoencake ± 1 u. in de oven.

  10. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Haal uit de vorm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30min)

  3. Verwarm de oven voor op 180°C

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pompoenblokjes 15 à 20 min. in water. Giet af en laat afkoelen. Mix glad.

  7. Klop intussen de eieren los. Roer 120 g zachte boter en de suiker onder elkaar en voeg de eieren toe. Meng 150 g bloem met het bakpoeder en roer onder het eiermengsel. Meng er de kaneel, het zout en de ahornsiroop onder.

  8. Meng de afgekoelde pompoenpuree onder het deeg. Vet een bakvorm in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in.

  9. Zet de pompoencake ± 1 u. in de oven.

  10. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Haal uit de vorm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 29.7 g
Suiker 18.7 g
Vezel 0 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal