- Bewaar

- Bewaar
Griezelige pompoencake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30min)
-
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de pompoenblokjes 15 à 20 min. in water. Giet af en laat afkoelen. Mix glad.
-
Klop intussen de eieren los. Roer 120 g zachte boter en de suiker onder elkaar en voeg de eieren toe. Meng 150 g bloem met het bakpoeder en roer onder het eiermengsel. Meng er de kaneel, het zout en de ahornsiroop onder.
-
Meng de afgekoelde pompoenpuree onder het deeg. Vet een bakvorm in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in.
-
Zet de pompoencake ± 1 u. in de oven.
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Haal uit de vorm.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30min)
-
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de pompoenblokjes 15 à 20 min. in water. Giet af en laat afkoelen. Mix glad.
-
Klop intussen de eieren los. Roer 120 g zachte boter en de suiker onder elkaar en voeg de eieren toe. Meng 150 g bloem met het bakpoeder en roer onder het eiermengsel. Meng er de kaneel, het zout en de ahornsiroop onder.
-
Meng de afgekoelde pompoenpuree onder het deeg. Vet een bakvorm in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in.
-
Zet de pompoencake ± 1 u. in de oven.
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Haal uit de vorm.