Groene curry met tofoereepjes
Groene curry met tofoereepjes

Groene curry met tofoereepjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 39.4 g
Verzadigd vet 17.3 g
Koolhydraat 63.1 g
Suiker 17.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 28 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  4. Rasp de gember.

  5. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.

  7. Pers 1/2 limoen en snij 1 limoen in 4 partjes.

  8. Snipper de koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook, de lente-uitjes en de gember glazig.

  11. Voeg de courgettes en de paprika's toe en laat 6 min. stoven.

  12. Voeg de groenecurrypasta, de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nog even stoven.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de tofoereepjes 3 min.

  14. Kook intussen de nestnoedels 4 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  15. Afwerking:
  16. Lepel wat groentecurry over de nestnoedels en schik er de tofoereepjes bovenop. Bestrooi met koriander en werk af met 1 partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  4. Rasp de gember.

  5. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.

  7. Pers 1/2 limoen en snij 1 limoen in 4 partjes.

  8. Snipper de koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook, de lente-uitjes en de gember glazig.

  11. Voeg de courgettes en de paprika's toe en laat 6 min. stoven.

  12. Voeg de groenecurrypasta, de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nog even stoven.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de tofoereepjes 3 min.

  14. Kook intussen de nestnoedels 4 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  15. Afwerking:
  16. Lepel wat groentecurry over de nestnoedels en schik er de tofoereepjes bovenop. Bestrooi met koriander en werk af met 1 partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 39.4 g
Verzadigd vet 17.3 g
Koolhydraat 63.1 g
Suiker 17.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 28 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal