Groentebowl met geroosterde aubergine en een spiegelei
Groentebowl met geroosterde aubergine en een spiegelei

Groentebowl met geroosterde aubergine en een spiegelei

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 731 kcal
Vet 34.7 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 12.4 g
Vezel 12 g
Eiwit 26.7 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de aubergines in de lengte in 2 en maak inkepingen in het vruchtvlees, zonder in de schil te snijden.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Meng de sojasaus met de tahin en de parmezaan en besmeer er de aubergines mee.

  7. Snij de tomaten in 4.

  8. Snij de avocado's in 2 en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil met een lepel en snij in de lengte in plakjes. Snij ze niet volledig door zodat ze de vorm van een halve avocado behouden.

  9. Pers de limoen en besprenkel de avocado's met het sap.

  10. Hak de cashewnoten grof en snipper de lente-ui fijn.

  11. Breek de eieren in een kommetje.

  12. Bereiding:
  13. 1 Leg de aubergines met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Kruid met peper en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  14. 2 Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 3 min. de broccolini's en de diepgevroren erwten toe. Giet af.

  15. 3 Verhit de olijfolie in een pan en bak de spiegeleieren.

  16. Afwerking:
  17. Leg een halve aubergine in elke bowl en schep de noedels in het midden. Leg rond de noedels afwisselend broccolini's, avocado, erwten en tomaten. Leg er een spiegelei bovenop en werk af met de sriracha-mayonaise, de lente-ui en de cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de aubergines in de lengte in 2 en maak inkepingen in het vruchtvlees, zonder in de schil te snijden.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Meng de sojasaus met de tahin en de parmezaan en besmeer er de aubergines mee.

  7. Snij de tomaten in 4.

  8. Snij de avocado's in 2 en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil met een lepel en snij in de lengte in plakjes. Snij ze niet volledig door zodat ze de vorm van een halve avocado behouden.

  9. Pers de limoen en besprenkel de avocado's met het sap.

  10. Hak de cashewnoten grof en snipper de lente-ui fijn.

  11. Breek de eieren in een kommetje.

  12. Bereiding:
  13. 1 Leg de aubergines met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Kruid met peper en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  14. 2 Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 3 min. de broccolini's en de diepgevroren erwten toe. Giet af.

  15. 3 Verhit de olijfolie in een pan en bak de spiegeleieren.

  16. Afwerking:
  17. Leg een halve aubergine in elke bowl en schep de noedels in het midden. Leg rond de noedels afwisselend broccolini's, avocado, erwten en tomaten. Leg er een spiegelei bovenop en werk af met de sriracha-mayonaise, de lente-ui en de cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 731 kcal
Vet 34.7 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 12.4 g
Vezel 12 g
Eiwit 26.7 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Tarapacá Rosé D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal