- Bewaar

- Bewaar
Groentechips
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappel, de wortelen en de pastinaak.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de groenten in fijne plakjes met een mandoline of een dunschiller. Dep goed droog met keukenpapier.
-
Leg de groenteplakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier (ze mogen elkaar niet overlappen, bak ze dus in verschillende keren). Besprenkel lichtjes met arachideolie (niet te veel, anders worden de plakjes niet krokant) en bestrooi met zout.
-
Zet de groenteplakjes ± 7 min. in de voorverwarmde oven. Hou ze goed in de gaten, de baktijd varieert naargelang van de dikte van de groenteplakjes en het type oven.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Deze groentechips zijn lekker bij alle dipsausjes. - U kan variëren naargelang van het seizoen. Kies bijvoorbeeld ook eens voor rode biet, aardpeer, zoete aardappel, rammenas enz.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappel, de wortelen en de pastinaak.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de groenten in fijne plakjes met een mandoline of een dunschiller. Dep goed droog met keukenpapier.
-
Leg de groenteplakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier (ze mogen elkaar niet overlappen, bak ze dus in verschillende keren). Besprenkel lichtjes met arachideolie (niet te veel, anders worden de plakjes niet krokant) en bestrooi met zout.
-
Zet de groenteplakjes ± 7 min. in de voorverwarmde oven. Hou ze goed in de gaten, de baktijd varieert naargelang van de dikte van de groenteplakjes en het type oven.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Deze groentechips zijn lekker bij alle dipsausjes. - U kan variëren naargelang van het seizoen. Kies bijvoorbeeld ook eens voor rode biet, aardpeer, zoete aardappel, rammenas enz.