Groentechips
Groentechips

Groentechips

30 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappel, de wortelen en de pastinaak.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Snij de groenten in fijne plakjes met een mandoline of een dunschiller. Dep goed droog met keukenpapier.

  7. Leg de groenteplakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier (ze mogen elkaar niet overlappen, bak ze dus in verschillende keren). Besprenkel lichtjes met arachideolie (niet te veel, anders worden de plakjes niet krokant) en bestrooi met zout.

  8. Zet de groenteplakjes ± 7 min. in de voorverwarmde oven. Hou ze goed in de gaten, de baktijd varieert naargelang van de dikte van de groenteplakjes en het type oven.

  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Tip

- Deze groentechips zijn lekker bij alle dipsausjes. - U kan variëren naargelang van het seizoen. Kies bijvoorbeeld ook eens voor rode biet, aardpeer, zoete aardappel, rammenas enz.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappel, de wortelen en de pastinaak.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Snij de groenten in fijne plakjes met een mandoline of een dunschiller. Dep goed droog met keukenpapier.

  7. Leg de groenteplakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier (ze mogen elkaar niet overlappen, bak ze dus in verschillende keren). Besprenkel lichtjes met arachideolie (niet te veel, anders worden de plakjes niet krokant) en bestrooi met zout.

  8. Zet de groenteplakjes ± 7 min. in de voorverwarmde oven. Hou ze goed in de gaten, de baktijd varieert naargelang van de dikte van de groenteplakjes en het type oven.

  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Tip

- Deze groentechips zijn lekker bij alle dipsausjes. - U kan variëren naargelang van het seizoen. Kies bijvoorbeeld ook eens voor rode biet, aardpeer, zoete aardappel, rammenas enz.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 1.9 g

Bekijk het recept digitaal