Groentecurry met tofoereepjes en rijst
Groentecurry met tofoereepjes en rijst

Groentecurry met tofoereepjes en rijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 34.2 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 67.6 g
Suiker 15.5 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 26.3 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de wortelen eerst in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Haal de pindanoten uit de dop.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. sesamolie in een wok of kookpot en bak de tofoereepjes 2 à 3 min. Haal uit de wok en hou warm.

  8. Verhit 2 eetl. sesamolie in de wok en roerbak de pikante groentemix en de wortelen 5 min. Voeg de currypasta en 3 dl water toe en laat nog 5 min. garen. Kruid met peper en zout.

  9. Laat intussen de suiker smelten in een steelpannetje en voeg de pindanoten toe. Laat lichtjes karamelliseren.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de rijst over diepe borden of kommetjes en doe er de groentecurry bij. Werk af met de tofoereepjes en de pindanoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de wortelen eerst in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Haal de pindanoten uit de dop.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. sesamolie in een wok of kookpot en bak de tofoereepjes 2 à 3 min. Haal uit de wok en hou warm.

  8. Verhit 2 eetl. sesamolie in de wok en roerbak de pikante groentemix en de wortelen 5 min. Voeg de currypasta en 3 dl water toe en laat nog 5 min. garen. Kruid met peper en zout.

  9. Laat intussen de suiker smelten in een steelpannetje en voeg de pindanoten toe. Laat lichtjes karamelliseren.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de rijst over diepe borden of kommetjes en doe er de groentecurry bij. Werk af met de tofoereepjes en de pindanoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 34.2 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 67.6 g
Suiker 15.5 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 26.3 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Poperings Hommelbier Sterk blond bier Wijn Sauvignon Blanc Blygedacht Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal