Groentegratin met feta en zongedroogde tomaatjes
Groentegratin met feta en zongedroogde tomaatjes

Groentegratin met feta en zongedroogde tomaatjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 476 kcal
Vet 35.9 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 21 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de wortelen fijn.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes.

  6. Snij de feta in blokjes.

  7. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Klop de eieren los met een vork en meng er de room, de chilisaus en de sojasaus onder. Kruid met het gedroogde basilicum, de tijm, de rozemarijn, het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Meng de geraspte wortelen onder de eiermengeling.

  12. Verdeel de broccoliroosjes over een ovenschaal en bestrooi met de stukken zongedroogde tomaat.

  13. Giet er de eiermengeling over en bestrooi met de blokjes feta en paprika.

  14. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi voor het opdienen met de verse basilicumblaadjes en geef er sneetjes ciabattabrood bij.

Tip

Varieer met de ciabattabroodjes: - Bestrijk de sneetjes met lookboter en zet 7 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. - Bestrijk de afgebakken sneetjes voor het serveren met tapenade of pesto.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de wortelen fijn.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes.

  6. Snij de feta in blokjes.

  7. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Klop de eieren los met een vork en meng er de room, de chilisaus en de sojasaus onder. Kruid met het gedroogde basilicum, de tijm, de rozemarijn, het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Meng de geraspte wortelen onder de eiermengeling.

  12. Verdeel de broccoliroosjes over een ovenschaal en bestrooi met de stukken zongedroogde tomaat.

  13. Giet er de eiermengeling over en bestrooi met de blokjes feta en paprika.

  14. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi voor het opdienen met de verse basilicumblaadjes en geef er sneetjes ciabattabrood bij.

Tip

Varieer met de ciabattabroodjes: - Bestrijk de sneetjes met lookboter en zet 7 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. - Bestrijk de afgebakken sneetjes voor het serveren met tapenade of pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 476 kcal
Vet 35.9 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 21 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Chouffe Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger

Bekijk het recept digitaal