- Bewaar

- Bewaar
Groentegratin met feta en zongedroogde tomaatjes
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de wortelen fijn.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de feta in blokjes.
-
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eieren los met een vork en meng er de room, de chilisaus en de sojasaus onder. Kruid met het gedroogde basilicum, de tijm, de rozemarijn, het paprikapoeder, peper en zout.
-
Meng de geraspte wortelen onder de eiermengeling.
-
Verdeel de broccoliroosjes over een ovenschaal en bestrooi met de stukken zongedroogde tomaat.
-
Giet er de eiermengeling over en bestrooi met de blokjes feta en paprika.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi voor het opdienen met de verse basilicumblaadjes en geef er sneetjes ciabattabrood bij.
Varieer met de ciabattabroodjes: - Bestrijk de sneetjes met lookboter en zet 7 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. - Bestrijk de afgebakken sneetjes voor het serveren met tapenade of pesto.
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de wortelen fijn.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de feta in blokjes.
-
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eieren los met een vork en meng er de room, de chilisaus en de sojasaus onder. Kruid met het gedroogde basilicum, de tijm, de rozemarijn, het paprikapoeder, peper en zout.
-
Meng de geraspte wortelen onder de eiermengeling.
-
Verdeel de broccoliroosjes over een ovenschaal en bestrooi met de stukken zongedroogde tomaat.
-
Giet er de eiermengeling over en bestrooi met de blokjes feta en paprika.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi voor het opdienen met de verse basilicumblaadjes en geef er sneetjes ciabattabrood bij.
Varieer met de ciabattabroodjes: - Bestrijk de sneetjes met lookboter en zet 7 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. - Bestrijk de afgebakken sneetjes voor het serveren met tapenade of pesto.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger