- Bewaar

- Bewaar
Groentesoep vol vitamientjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook.
-
Voeg de juliennegroenten en vermicelli toe als de bouillon kookt. Laat ± 15 min. gaar worden.
-
Neem van het vuur en roer er de reepjes kipfilet onder.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
U kan deze soep ook maken met groenterestjes. Zorg voor eenzelfde hoeveelheid groentjes, fijngesneden in blokjes van 1/2 cm. Bv. prei, wortelen, selder, venkel, tomaat, courgette, komkommer, bloemkool of broccoli in kleine roosjes. U kan deze soep ook voor twee dagen maken. Verdubbel de hoeveelheden, maar voeg bij de helft voor de volgende dag geen kipfilet toe. De tweede dag mixt u de soep glad en voegt u 2 x 70 g tomatenconcentraat toe. Kruid bij naar smaak met peper en zout en laat nog 2 min. koken. Dien op met soepballetjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook.
-
Voeg de juliennegroenten en vermicelli toe als de bouillon kookt. Laat ± 15 min. gaar worden.
-
Neem van het vuur en roer er de reepjes kipfilet onder.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
U kan deze soep ook maken met groenterestjes. Zorg voor eenzelfde hoeveelheid groentjes, fijngesneden in blokjes van 1/2 cm. Bv. prei, wortelen, selder, venkel, tomaat, courgette, komkommer, bloemkool of broccoli in kleine roosjes. U kan deze soep ook voor twee dagen maken. Verdubbel de hoeveelheden, maar voeg bij de helft voor de volgende dag geen kipfilet toe. De tweede dag mixt u de soep glad en voegt u 2 x 70 g tomatenconcentraat toe. Kruid bij naar smaak met peper en zout en laat nog 2 min. koken. Dien op met soepballetjes.