Groentesoep vol vitamientjes
Groentesoep vol vitamientjes

Groentesoep vol vitamientjes

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 120 kcal
Vet 1.8 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kipfilet in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng de kippenbouillon aan de kook.

  6. Voeg de juliennegroenten en vermicelli toe als de bouillon kookt. Laat ± 15 min. gaar worden.

  7. Neem van het vuur en roer er de reepjes kipfilet onder.

  8. Afwerking:
  9. Dien onmiddellijk op.

Tip

U kan deze soep ook maken met groenterestjes. Zorg voor eenzelfde hoeveelheid groentjes, fijngesneden in blokjes van 1/2 cm. Bv. prei, wortelen, selder, venkel, tomaat, courgette, komkommer, bloemkool of broccoli in kleine roosjes. U kan deze soep ook voor twee dagen maken. Verdubbel de hoeveelheden, maar voeg bij de helft voor de volgende dag geen kipfilet toe. De tweede dag mixt u de soep glad en voegt u 2 x 70 g tomatenconcentraat toe. Kruid bij naar smaak met peper en zout en laat nog 2 min. koken. Dien op met soepballetjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kipfilet in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng de kippenbouillon aan de kook.

  6. Voeg de juliennegroenten en vermicelli toe als de bouillon kookt. Laat ± 15 min. gaar worden.

  7. Neem van het vuur en roer er de reepjes kipfilet onder.

  8. Afwerking:
  9. Dien onmiddellijk op.

Tip

U kan deze soep ook maken met groenterestjes. Zorg voor eenzelfde hoeveelheid groentjes, fijngesneden in blokjes van 1/2 cm. Bv. prei, wortelen, selder, venkel, tomaat, courgette, komkommer, bloemkool of broccoli in kleine roosjes. U kan deze soep ook voor twee dagen maken. Verdubbel de hoeveelheden, maar voeg bij de helft voor de volgende dag geen kipfilet toe. De tweede dag mixt u de soep glad en voegt u 2 x 70 g tomatenconcentraat toe. Kruid bij naar smaak met peper en zout en laat nog 2 min. koken. Dien op met soepballetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 120 kcal
Vet 1.8 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 9 g

Bekijk het recept digitaal