Hamrolletjes met prei en mozzarella
Hamrolletjes met prei en mozzarella

Hamrolletjes met prei en mozzarella

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 28.7 g
Eiwit 42.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de stengels prei in de lengte doormidden en daarna in stukken van dezelfde breedte als de sneetjes gekookte ham.

  4. Kook de stukken prei 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en dep goed droog.

  5. Snij ondertussen de mozzarella in 16 gelijke sneetjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verdeel de uitgelekte stukken prei over de sneetjes gekookte ham en schik er telkens 2 schijfjes mozzarella op.

  9. Rol de sneetjes op en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.

  10. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Giet de saus over de hamrolletjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Tip

- Ook lekker met gestoofde andijvie of reepjes groenekool. - Vervang de mozzarella door blauwgeaderde kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de stengels prei in de lengte doormidden en daarna in stukken van dezelfde breedte als de sneetjes gekookte ham.

  4. Kook de stukken prei 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en dep goed droog.

  5. Snij ondertussen de mozzarella in 16 gelijke sneetjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verdeel de uitgelekte stukken prei over de sneetjes gekookte ham en schik er telkens 2 schijfjes mozzarella op.

  9. Rol de sneetjes op en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.

  10. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Giet de saus over de hamrolletjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Tip

- Ook lekker met gestoofde andijvie of reepjes groenekool. - Vervang de mozzarella door blauwgeaderde kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 28.7 g
Eiwit 42.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita - Tenuta Regaleali - Sicilia - Italië Monferrato D.O.C. Dolcetto - Castello del Poggio - Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal