- Bewaar

- Bewaar
Hamrolletjes met prei en mozzarella
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita - Tenuta Regaleali - Sicilia - Italië Monferrato D.O.C. Dolcetto - Castello del Poggio - Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de stengels prei in de lengte doormidden en daarna in stukken van dezelfde breedte als de sneetjes gekookte ham.
-
Kook de stukken prei 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en dep goed droog.
-
Snij ondertussen de mozzarella in 16 gelijke sneetjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel de uitgelekte stukken prei over de sneetjes gekookte ham en schik er telkens 2 schijfjes mozzarella op.
-
Rol de sneetjes op en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de saus over de hamrolletjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met aardappelpuree of gekookte aardappelen.
- Ook lekker met gestoofde andijvie of reepjes groenekool. - Vervang de mozzarella door blauwgeaderde kaas.
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita - Tenuta Regaleali - Sicilia - Italië Monferrato D.O.C. Dolcetto - Castello del Poggio - Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de stengels prei in de lengte doormidden en daarna in stukken van dezelfde breedte als de sneetjes gekookte ham.
-
Kook de stukken prei 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en dep goed droog.
-
Snij ondertussen de mozzarella in 16 gelijke sneetjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel de uitgelekte stukken prei over de sneetjes gekookte ham en schik er telkens 2 schijfjes mozzarella op.
-
Rol de sneetjes op en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de saus over de hamrolletjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met aardappelpuree of gekookte aardappelen.
- Ook lekker met gestoofde andijvie of reepjes groenekool. - Vervang de mozzarella door blauwgeaderde kaas.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita - Tenuta Regaleali - Sicilia - Italië Monferrato D.O.C. Dolcetto - Castello del Poggio - Piemonte - Italië