Hartige bladerdeegwafeltjes
Hartige bladerdeegwafeltjes

Hartige bladerdeegwafeltjes

30 min.
Aperitiefhapje
45 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Besmeer 1 vel bladerdeeg voor de helft met de mosterd en leg er de sneetjes ham naast elkaar op. Verdeel er de sneetjes kaas over.

  3. Besmeer een tweede vel bladerdeeg voor de helft met de kruidenkaas en leg er de sneetjes zalm naast elkaar op.

  4. Besmeer het derde vel bladerdeeg voor de helft met de verse geitenkaas en bestrooi met de pijnboompitten. Kruid met Italiaanse kruidenmix. Schik er de spinazieblaadjes naast elkaar op.

  5. Vouw de vellen bladerdeeg dicht en duw de randen goed aan. Snij elk vel in 2 of 3 stukken en duw de randen opnieuw goed aan. Bak goudbruin in een wafelijzer.

  6. Snij de stukken bladerdeeg in hapklare stukjes.

Tip

Voedingswaarde 1 wafeltje met ham: Energie 100 kcal - Eiwitten 4,5 g - Vetten 6,6 g - Koolhydraten 5,8 g 1 wafeltje met zalm: Energie 83 kcal - Eiwitten 2,5 g - Vetten 5,6 g - Koolhydraten 5,8 g 1 wafeltje met spinazie: Energie 87 kcal - Eiwitten 2,0 g - Vetten 6,2 g - Koolhydraten 5,8 g

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Besmeer 1 vel bladerdeeg voor de helft met de mosterd en leg er de sneetjes ham naast elkaar op. Verdeel er de sneetjes kaas over.

  3. Besmeer een tweede vel bladerdeeg voor de helft met de kruidenkaas en leg er de sneetjes zalm naast elkaar op.

  4. Besmeer het derde vel bladerdeeg voor de helft met de verse geitenkaas en bestrooi met de pijnboompitten. Kruid met Italiaanse kruidenmix. Schik er de spinazieblaadjes naast elkaar op.

  5. Vouw de vellen bladerdeeg dicht en duw de randen goed aan. Snij elk vel in 2 of 3 stukken en duw de randen opnieuw goed aan. Bak goudbruin in een wafelijzer.

  6. Snij de stukken bladerdeeg in hapklare stukjes.

Tip

Voedingswaarde 1 wafeltje met ham: Energie 100 kcal - Eiwitten 4,5 g - Vetten 6,6 g - Koolhydraten 5,8 g 1 wafeltje met zalm: Energie 83 kcal - Eiwitten 2,5 g - Vetten 5,6 g - Koolhydraten 5,8 g 1 wafeltje met spinazie: Energie 87 kcal - Eiwitten 2,0 g - Vetten 6,2 g - Koolhydraten 5,8 g

Bekijk het recept digitaal