Hartige Griekse taart met spinazie en feta
Hartige Griekse taart met spinazie en feta

Hartige Griekse taart met spinazie en feta

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 39.1 g
Koolhydraat 42.8 g
Eiwit 30.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en hak grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Rasp de grana padano.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eieren los in een mengkom en verkruimel de feta over de kom. Voeg de grana padano toe. Kruid met peper en zout. Meng er de citroenzeste, 1 eetl. olijfolie en de gehakte cashewnoten onder.

  9. Smelt de boter in een kookpot en laat de spinazie slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet af en laat uitlekken.

  10. Bestrijk een springvorm (ø 24 cm) met 1 eetl. olijfolie en leg er de vellen filodeeg in (deze mogen over de rand komen en elkaar overlappen). Bedek de volledige bodem en wanden van de springvorm tot het filodeeg op is. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie.

  11. Meng de spinazie onder het eimengsel en roer goed. Giet het mengsel over het deeg. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vouw de overhangende randen deeg naar binnen.

  12. Zet de taart ± 45 min. in de oven tot de rand mooi goudbruin en krokant is.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en hak grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Rasp de grana padano.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eieren los in een mengkom en verkruimel de feta over de kom. Voeg de grana padano toe. Kruid met peper en zout. Meng er de citroenzeste, 1 eetl. olijfolie en de gehakte cashewnoten onder.

  9. Smelt de boter in een kookpot en laat de spinazie slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet af en laat uitlekken.

  10. Bestrijk een springvorm (ø 24 cm) met 1 eetl. olijfolie en leg er de vellen filodeeg in (deze mogen over de rand komen en elkaar overlappen). Bedek de volledige bodem en wanden van de springvorm tot het filodeeg op is. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie.

  11. Meng de spinazie onder het eimengsel en roer goed. Giet het mengsel over het deeg. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vouw de overhangende randen deeg naar binnen.

  12. Zet de taart ± 45 min. in de oven tot de rand mooi goudbruin en krokant is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 39.1 g
Koolhydraat 42.8 g
Eiwit 30.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn La Petite Muraille A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal