Herfstsoep met pompoen
Herfstsoep met pompoen

Herfstsoep met pompoen

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 163 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de verse pompoen in 2 en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes 2 min. Schep ze uit de pan en hou warm.

  7. Voeg de diepgevroren soep-groenten toe aan dezelfde kookpot en stoof 3 min.

  8. Voeg de blokjes (diepgevroren) pompoen toe en bestrooi met de tijm. Overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.

  9. Mix de soep heel fijn en voeg de room en de spekblokjes toe. Laat nog even opwarmen, maar laat niet meer koken. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Geef er zelfgemaakte croutons bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de verse pompoen in 2 en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes 2 min. Schep ze uit de pan en hou warm.

  7. Voeg de diepgevroren soep-groenten toe aan dezelfde kookpot en stoof 3 min.

  8. Voeg de blokjes (diepgevroren) pompoen toe en bestrooi met de tijm. Overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.

  9. Mix de soep heel fijn en voeg de room en de spekblokjes toe. Laat nog even opwarmen, maar laat niet meer koken. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Geef er zelfgemaakte croutons bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 163 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 5 g

Bekijk het recept digitaal