- Bewaar

- Bewaar
Herfstsoep met pompoen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de verse pompoen in 2 en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes 2 min. Schep ze uit de pan en hou warm.
-
Voeg de diepgevroren soep-groenten toe aan dezelfde kookpot en stoof 3 min.
-
Voeg de blokjes (diepgevroren) pompoen toe en bestrooi met de tijm. Overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.
-
Mix de soep heel fijn en voeg de room en de spekblokjes toe. Laat nog even opwarmen, maar laat niet meer koken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Geef er zelfgemaakte croutons bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de verse pompoen in 2 en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes 2 min. Schep ze uit de pan en hou warm.
-
Voeg de diepgevroren soep-groenten toe aan dezelfde kookpot en stoof 3 min.
-
Voeg de blokjes (diepgevroren) pompoen toe en bestrooi met de tijm. Overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.
-
Mix de soep heel fijn en voeg de room en de spekblokjes toe. Laat nog even opwarmen, maar laat niet meer koken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Geef er zelfgemaakte croutons bij.