- Bewaar

- Bewaar
Hinde met pompoengratin en wijnsaus
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin Wijn Château des Ramières - A.O.P. Gigondas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Pers het knoflookteentje en snipper de sjalotten fijn. Rits de tijm van de takjes.
-
Schil de pompoen, de aardappelen en de knolselder en snij in heel fijne plakjes van 2 mm. Schik in laagjes in een ovenschaal.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng 1 dl room met de melk, het geperste knoflook, de nootmuskaat, peper en zout. Giet over de groenteschijfjes en voeg eventueel nog wat melk toe zodat de gratin bijna onder staat. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt na 40 min. 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten 2 min.
-
Voeg 1/3 van de druiven samen met het sap, de banyuls en de tijm toe. Laat 5 min. koken, mix en giet door een fijne zeef. Giet de saus weer in de kookpot.
-
Doe er de rest van de druiven en 1 dl room bij. Kruid met peper en zout, en laat nog even opwarmen.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hindesteaks 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat nog 5 à 7 min. verder garen, afhankelijk van de dikte (het vlees moet nog rosé zijn). Kruid met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin Wijn Château des Ramières - A.O.P. Gigondas
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Pers het knoflookteentje en snipper de sjalotten fijn. Rits de tijm van de takjes.
-
Schil de pompoen, de aardappelen en de knolselder en snij in heel fijne plakjes van 2 mm. Schik in laagjes in een ovenschaal.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng 1 dl room met de melk, het geperste knoflook, de nootmuskaat, peper en zout. Giet over de groenteschijfjes en voeg eventueel nog wat melk toe zodat de gratin bijna onder staat. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt na 40 min. 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten 2 min.
-
Voeg 1/3 van de druiven samen met het sap, de banyuls en de tijm toe. Laat 5 min. koken, mix en giet door een fijne zeef. Giet de saus weer in de kookpot.
-
Doe er de rest van de druiven en 1 dl room bij. Kruid met peper en zout, en laat nog even opwarmen.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hindesteaks 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat nog 5 à 7 min. verder garen, afhankelijk van de dikte (het vlees moet nog rosé zijn). Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin Wijn Château des Ramières - A.O.P. Gigondas