Hinde met pompoengratin en wijnsaus
Hinde met pompoengratin en wijnsaus

Hinde met pompoengratin en wijnsaus

1 u. 40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 26.9 g
Koolhydraat 43.4 g
Eiwit 32.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.

  4. Pers het knoflookteentje en snipper de sjalotten fijn. Rits de tijm van de takjes.

  5. Schil de pompoen, de aardappelen en de knolselder en snij in heel fijne plakjes van 2 mm. Schik in laagjes in een ovenschaal.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Meng 1 dl room met de melk, het geperste knoflook, de nootmuskaat, peper en zout. Giet over de groenteschijfjes en voeg eventueel nog wat melk toe zodat de gratin bijna onder staat. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt na 40 min. 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten 2 min.

  10. Voeg 1/3 van de druiven samen met het sap, de banyuls en de tijm toe. Laat 5 min. koken, mix en giet door een fijne zeef. Giet de saus weer in de kookpot.

  11. Doe er de rest van de druiven en 1 dl room bij. Kruid met peper en zout, en laat nog even opwarmen.

  12. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hindesteaks 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat nog 5 à 7 min. verder garen, afhankelijk van de dikte (het vlees moet nog rosé zijn). Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.

  4. Pers het knoflookteentje en snipper de sjalotten fijn. Rits de tijm van de takjes.

  5. Schil de pompoen, de aardappelen en de knolselder en snij in heel fijne plakjes van 2 mm. Schik in laagjes in een ovenschaal.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Meng 1 dl room met de melk, het geperste knoflook, de nootmuskaat, peper en zout. Giet over de groenteschijfjes en voeg eventueel nog wat melk toe zodat de gratin bijna onder staat. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt na 40 min. 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten 2 min.

  10. Voeg 1/3 van de druiven samen met het sap, de banyuls en de tijm toe. Laat 5 min. koken, mix en giet door een fijne zeef. Giet de saus weer in de kookpot.

  11. Doe er de rest van de druiven en 1 dl room bij. Kruid met peper en zout, en laat nog even opwarmen.

  12. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hindesteaks 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat nog 5 à 7 min. verder garen, afhankelijk van de dikte (het vlees moet nog rosé zijn). Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 26.9 g
Koolhydraat 43.4 g
Eiwit 32.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin Wijn Château des Ramières - A.O.P. Gigondas

Bekijk het recept digitaal