Hutsepot op Elzasser wijze met wintergroenten
Hutsepot op Elzasser wijze met wintergroenten

Hutsepot op Elzasser wijze met wintergroenten

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 25.6 g
Suiker 7.3 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 39.8 g
Zout 5.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooien + 20 min.)

  4. Laat de diepvriesgroenten oppervlakkig ontdooien.

  5. Snij de frankfurterworsten in schijfjes van 2 cm.

  6. Snij de casselrib in reepjes.

  7. Schil de halve pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij het vruchtvlees in stukken.

  8. Schil de raapjes en snij in blokjes.

  9. Snij de selder in stukken.

  10. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  11. Bereiding:
  12. De dag voordien (30 min.)
  13. Smelt de boter in een kookpot en bak de uien glazig.

  14. Voeg de aardappelen, de groenten, de tijm en het laurierblaadje toe en stoof 2 min. Kruid met peper en zout.

  15. Leg het hammetje en de andere stukken vlees op de groenten. Giet er de bouillon over en laat 25 min. afgedekt sudderen. Bewaar koel.

  16. De dag zelf (10 à 15 min.)
  17. Verwarm de hutsepot 10 à 15 min. op een zacht vuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooien + 20 min.)

  4. Laat de diepvriesgroenten oppervlakkig ontdooien.

  5. Snij de frankfurterworsten in schijfjes van 2 cm.

  6. Snij de casselrib in reepjes.

  7. Schil de halve pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij het vruchtvlees in stukken.

  8. Schil de raapjes en snij in blokjes.

  9. Snij de selder in stukken.

  10. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  11. Bereiding:
  12. De dag voordien (30 min.)
  13. Smelt de boter in een kookpot en bak de uien glazig.

  14. Voeg de aardappelen, de groenten, de tijm en het laurierblaadje toe en stoof 2 min. Kruid met peper en zout.

  15. Leg het hammetje en de andere stukken vlees op de groenten. Giet er de bouillon over en laat 25 min. afgedekt sudderen. Bewaar koel.

  16. De dag zelf (10 à 15 min.)
  17. Verwarm de hutsepot 10 à 15 min. op een zacht vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 25.6 g
Suiker 7.3 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 39.8 g
Zout 5.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Terrefort A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal