Hutsepot van lam en kip met spruitjes en raapjes
Hutsepot van lam en kip met spruitjes en raapjes

Hutsepot van lam en kip met spruitjes en raapjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 46.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Prik de kruidnagels in de gepelde ui.

  4. Snij de stengels selder en de wortelen in stukjes van 2 cm.

  5. Snij het voetje van de spruiten.

  6. Snij de ongeschilde rapen in de lengte in 4.

  7. Spoel de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in gelijke stukken.

  8. Dep het stoofvlees en de kippenborstfilets droog met keukenpapier.

  9. Snij de kip in gelijke stukken van 3 cm.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het lamsstoofvlees en de stukken kip aan alle kanten goudbruin.

  12. Doe dat in meerdere keren.

  13. Voeg de ui met de kruidnagels, de laurierblaadjes, de tijm en de cayenne peper toe en kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon tot alles onderstaat en laat 40 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  14. Roer er de aardappelen en de groenten onder en laat nog ± 30 min. verder garen.

Tip

Deze hutsepot kan u met heel wat groenten klaarmaken: prei, paprika, bloemkool, wittekool, courgette, prinsessenboontjes, peultjes, erwten enz.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Prik de kruidnagels in de gepelde ui.

  4. Snij de stengels selder en de wortelen in stukjes van 2 cm.

  5. Snij het voetje van de spruiten.

  6. Snij de ongeschilde rapen in de lengte in 4.

  7. Spoel de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in gelijke stukken.

  8. Dep het stoofvlees en de kippenborstfilets droog met keukenpapier.

  9. Snij de kip in gelijke stukken van 3 cm.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het lamsstoofvlees en de stukken kip aan alle kanten goudbruin.

  12. Doe dat in meerdere keren.

  13. Voeg de ui met de kruidnagels, de laurierblaadjes, de tijm en de cayenne peper toe en kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon tot alles onderstaat en laat 40 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  14. Roer er de aardappelen en de groenten onder en laat nog ± 30 min. verder garen.

Tip

Deze hutsepot kan u met heel wat groenten klaarmaken: prei, paprika, bloemkool, wittekool, courgette, prinsessenboontjes, peultjes, erwten enz.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 46.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm

Bekijk het recept digitaal