IJscoupes met mascarpone
IJscoupes met mascarpone

IJscoupes met mascarpone

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 52.7 g
Eiwit 8.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de room met de mascarpone.

  3. Schil de kiwi's en snij ze elk in 6 schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige massa.

  6. Breng de melk aan de kook, samen met het in 2 gespleten vanillestokje.

  7. Giet de kokende melk bij de eidooiers en de suiker en roer goed om met een houten lepel. Giet alles opnieuw in de kookpan en laat al roerend binden op een matig vuur (opgelet: het mag niet meer koken).

  8. Plaats de kookpan in koud water zodat de vanilleroom snel kan afkoelen.

  9. Schik telkens 3 kiwischijfjes op de bodem van 4 champagne- of wijnglazen.

  10. Haal het vanillestokje uit de afgekoelde vanilleroom en schraap met een mesje de vanillezaadjes los. Roer die door de room. Meng er ook de mascarponeroom onder.

  11. Verdeel het mengsel over de glazen en plaats gedurende 4 u in de diepvriezer.

  12. Afwerking:
  13. Haal de glazen een half uur voor het opdienen uit de diepvriezer. Versier ze met verkruimelde coco rochers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de room met de mascarpone.

  3. Schil de kiwi's en snij ze elk in 6 schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige massa.

  6. Breng de melk aan de kook, samen met het in 2 gespleten vanillestokje.

  7. Giet de kokende melk bij de eidooiers en de suiker en roer goed om met een houten lepel. Giet alles opnieuw in de kookpan en laat al roerend binden op een matig vuur (opgelet: het mag niet meer koken).

  8. Plaats de kookpan in koud water zodat de vanilleroom snel kan afkoelen.

  9. Schik telkens 3 kiwischijfjes op de bodem van 4 champagne- of wijnglazen.

  10. Haal het vanillestokje uit de afgekoelde vanilleroom en schraap met een mesje de vanillezaadjes los. Roer die door de room. Meng er ook de mascarponeroom onder.

  11. Verdeel het mengsel over de glazen en plaats gedurende 4 u in de diepvriezer.

  12. Afwerking:
  13. Haal de glazen een half uur voor het opdienen uit de diepvriezer. Versier ze met verkruimelde coco rochers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 52.7 g
Eiwit 8.3 g

Bekijk het recept digitaal