- Bewaar

- Bewaar
IJscoupes met mascarpone
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de room met de mascarpone.
-
Schil de kiwi's en snij ze elk in 6 schijfjes.
-
Bereiding:
-
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige massa.
-
Breng de melk aan de kook, samen met het in 2 gespleten vanillestokje.
-
Giet de kokende melk bij de eidooiers en de suiker en roer goed om met een houten lepel. Giet alles opnieuw in de kookpan en laat al roerend binden op een matig vuur (opgelet: het mag niet meer koken).
-
Plaats de kookpan in koud water zodat de vanilleroom snel kan afkoelen.
-
Schik telkens 3 kiwischijfjes op de bodem van 4 champagne- of wijnglazen.
-
Haal het vanillestokje uit de afgekoelde vanilleroom en schraap met een mesje de vanillezaadjes los. Roer die door de room. Meng er ook de mascarponeroom onder.
-
Verdeel het mengsel over de glazen en plaats gedurende 4 u in de diepvriezer.
-
Afwerking:
-
Haal de glazen een half uur voor het opdienen uit de diepvriezer. Versier ze met verkruimelde coco rochers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de room met de mascarpone.
-
Schil de kiwi's en snij ze elk in 6 schijfjes.
-
Bereiding:
-
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige massa.
-
Breng de melk aan de kook, samen met het in 2 gespleten vanillestokje.
-
Giet de kokende melk bij de eidooiers en de suiker en roer goed om met een houten lepel. Giet alles opnieuw in de kookpan en laat al roerend binden op een matig vuur (opgelet: het mag niet meer koken).
-
Plaats de kookpan in koud water zodat de vanilleroom snel kan afkoelen.
-
Schik telkens 3 kiwischijfjes op de bodem van 4 champagne- of wijnglazen.
-
Haal het vanillestokje uit de afgekoelde vanilleroom en schraap met een mesje de vanillezaadjes los. Roer die door de room. Meng er ook de mascarponeroom onder.
-
Verdeel het mengsel over de glazen en plaats gedurende 4 u in de diepvriezer.
-
Afwerking:
-
Haal de glazen een half uur voor het opdienen uit de diepvriezer. Versier ze met verkruimelde coco rochers.