Indische curry met kip en butternut
Indische curry met kip en butternut

Indische curry met kip en butternut

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 67.3 g
Suiker 11.8 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 39.9 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pompoen, de raap en de zoete aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Snij de courgette in blokjes van ± 2 cm.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Rasp de gember en snipper de koriander fijn.

  7. Halveer de stengel citroengras en kneus met de platte kant van uw mes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een stoofpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de ui, de gember en het citroengras 2 à 3 min. Voeg de kippenblokjes toe en laat 5 min. bakken op een hoog vuur.

  10. Zet het vuur lager en voeg de blokjes pompoen, de raap en de zoete aardappel toe. Laat 5 min. stoven. Voeg de courgette toe en laat nog 1 min. stoven.

  11. Blus met de kokosmelk en de kippenbouillon. Breng op smaak met de currypasta. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat nog 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  12. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de helft van de koriander onder.

  13. Verwijder het citroengrs uit de curry en werk af met de rest van de koriander.

Tip

Klaar om op te warmen De curry is 10 minuutjes opgewarmd op een zacht vuur. In die tijd kan je snel je rijst nog koken. Dan is alles samen klaar. Vergeet zeker niet af te werken met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pompoen, de raap en de zoete aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Snij de courgette in blokjes van ± 2 cm.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Rasp de gember en snipper de koriander fijn.

  7. Halveer de stengel citroengras en kneus met de platte kant van uw mes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een stoofpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de ui, de gember en het citroengras 2 à 3 min. Voeg de kippenblokjes toe en laat 5 min. bakken op een hoog vuur.

  10. Zet het vuur lager en voeg de blokjes pompoen, de raap en de zoete aardappel toe. Laat 5 min. stoven. Voeg de courgette toe en laat nog 1 min. stoven.

  11. Blus met de kokosmelk en de kippenbouillon. Breng op smaak met de currypasta. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat nog 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  12. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de helft van de koriander onder.

  13. Verwijder het citroengrs uit de curry en werk af met de rest van de koriander.

Tip

Klaar om op te warmen De curry is 10 minuutjes opgewarmd op een zacht vuur. In die tijd kan je snel je rijst nog koken. Dan is alles samen klaar. Vergeet zeker niet af te werken met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 67.3 g
Suiker 11.8 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 39.9 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Tripel Hop Opvallend hoparoma, aangevuld met citrustoetsen. Uitgesproken fris en bitter in de mond. Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Aroma's van rijp fruit en bloemen typeren deze droge witte elzaswijn. In de mond is hij rond en fijn.

Bekijk het recept digitaal