- Bewaar

- Bewaar
Japanse sushi met garnalen en komkommer
Onze drankensuggesties
Bier Saison Dupont Biologique Saison
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15min)
-
Pers de limoen.
-
Snij de halve komkommer in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snij in lange staafjes van 1/2 cm dik.
-
Schil de wortelen en snij in lange, heel fijne staafjes.
-
Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in reepjes. Besprenkel met het limoensap.
-
Snij de garnalen in stukjes.
-
Schil en rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Spoel de sushirijst een paar keer onder koud water.Breng aan de kook in een kookpot met 6 dl water, zet het vuur zachter en laat 10 min. afgedekt koken. Haal van het vuuren laat nog 10 min. afgedekt rusten.
-
Giet intussen de rijstazijn in een steelpan. Zet op eenlaag vuur en los de rietsuiker en het zout erin op. Doe desushirijst in een mengkom en giet de rijstazijn erover. Laat afkoelen.
-
Kook de wortelen 3 min. in water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Rooster intussen het sesamzaad in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Maak de sushi: leg 1 norivel met de glanzende kant naar onderen op een sushimat. Schep er rijst op, maar laat 1 à 2 cm van de rand vrij. Schik er wat staafjes komkommer,wortel en avocado op en wat garnalen. Maak de randen van het norivel vochtig met water. Rol de sushi op en druk goed aan. Herhaal voor de andere norivellen.
-
Meng de wasabi, de sojasaus, de gember en de sesamzaadjes.
-
Afwerking:
-
Snij elke sushirol in stukjes van ± 1 cm breed en serveer met de dipsaus
Onze drankensuggesties
Bier Saison Dupont Biologique Saison
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15min)
-
Pers de limoen.
-
Snij de halve komkommer in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snij in lange staafjes van 1/2 cm dik.
-
Schil de wortelen en snij in lange, heel fijne staafjes.
-
Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in reepjes. Besprenkel met het limoensap.
-
Snij de garnalen in stukjes.
-
Schil en rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Spoel de sushirijst een paar keer onder koud water.Breng aan de kook in een kookpot met 6 dl water, zet het vuur zachter en laat 10 min. afgedekt koken. Haal van het vuuren laat nog 10 min. afgedekt rusten.
-
Giet intussen de rijstazijn in een steelpan. Zet op eenlaag vuur en los de rietsuiker en het zout erin op. Doe desushirijst in een mengkom en giet de rijstazijn erover. Laat afkoelen.
-
Kook de wortelen 3 min. in water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Rooster intussen het sesamzaad in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Maak de sushi: leg 1 norivel met de glanzende kant naar onderen op een sushimat. Schep er rijst op, maar laat 1 à 2 cm van de rand vrij. Schik er wat staafjes komkommer,wortel en avocado op en wat garnalen. Maak de randen van het norivel vochtig met water. Rol de sushi op en druk goed aan. Herhaal voor de andere norivellen.
-
Meng de wasabi, de sojasaus, de gember en de sesamzaadjes.
-
Afwerking:
-
Snij elke sushirol in stukjes van ± 1 cm breed en serveer met de dipsaus
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Saison Dupont Biologique Saison