Juvetsi
Juvetsi

Juvetsi

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 51.9 g
Eiwit 39.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij het lamsvlees in blokjes. Laat diepgevroren lamsvlees oppervlakkig ontdooien.

  2. Verkruimel de fetakaas.

  3. Snipper de uien grof en het knoflookteentje fijn.

  4. Kook de pasta gaar in 12 min. in 2,5 L lichtgezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de blokjes lamsvlees goudbruin.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de gesnipperde uien en het knoflookteentje al roerend gedurende 2 min. Laat niet kleuren.

  7. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de tomatenblokjes toe. Giet er 1/2 L water bij en voeg het halve bouillonblokje toe. Meng er de blokjes gebakken lamsvlees, de pasta en 2/3 van de verkruimelde fetakaas door. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en het paprikapoeder.

  8. Giet de bereiding in een ruime en voldoende diepe ovenschotel. Strooi er de rest van de fetakaas over en schuif gedurende 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij het lamsvlees in blokjes. Laat diepgevroren lamsvlees oppervlakkig ontdooien.

  2. Verkruimel de fetakaas.

  3. Snipper de uien grof en het knoflookteentje fijn.

  4. Kook de pasta gaar in 12 min. in 2,5 L lichtgezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de blokjes lamsvlees goudbruin.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de gesnipperde uien en het knoflookteentje al roerend gedurende 2 min. Laat niet kleuren.

  7. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de tomatenblokjes toe. Giet er 1/2 L water bij en voeg het halve bouillonblokje toe. Meng er de blokjes gebakken lamsvlees, de pasta en 2/3 van de verkruimelde fetakaas door. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en het paprikapoeder.

  8. Giet de bereiding in een ruime en voldoende diepe ovenschotel. Strooi er de rest van de fetakaas over en schuif gedurende 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 51.9 g
Eiwit 39.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Marques del Turia D.O. Valencia Spanje Wijn Dão D.O.C. Granado Portugal

Bekijk het recept digitaal