Kalkoenengebraad in uiensaus met duo van wintergroenten
Kalkoenengebraad in uiensaus met duo van wintergroenten

Kalkoenengebraad in uiensaus met duo van wintergroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 65.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm.

  6. Schil de pastinaken en snij in blokjes van 1 cm.

  7. Plet de jeneverbessen met de bolle kant van een lepel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en bak het kalkoenen gebraad aan alle kanten goudbruin.

  10. Voeg het laurierblaadje en de geplette jeneverbessen toe en kruid met peper en zout.

  11. Voeg de fijngesnipperde uien toe en bak bruin. Overgiet met de kippenbouillon en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  12. Voeg de schijfjes wortel en de blokjes pastinaak toe en bestrooi met de suiker. Overgiet met de room en laat nog 10 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met gekookte aardappelen of kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm.

  6. Schil de pastinaken en snij in blokjes van 1 cm.

  7. Plet de jeneverbessen met de bolle kant van een lepel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en bak het kalkoenen gebraad aan alle kanten goudbruin.

  10. Voeg het laurierblaadje en de geplette jeneverbessen toe en kruid met peper en zout.

  11. Voeg de fijngesnipperde uien toe en bak bruin. Overgiet met de kippenbouillon en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  12. Voeg de schijfjes wortel en de blokjes pastinaak toe en bestrooi met de suiker. Overgiet met de room en laat nog 10 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met gekookte aardappelen of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 65.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Para Celsus - Vino de la Tierra de Castilla - Spanje Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. - Domaine du Clos Pichard

Bekijk het recept digitaal