- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenenpotje met graantjes en groentjes
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Domaine Sainte-Anne A.C. Entre-deux-Mers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de gember.
-
Laat de bamboescheuten uitlekken.
-
Snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes.
-
Snij de preistengels in ringetjes.
-
Bereiding:
-
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon toe. Kook de tarwegraantjes gaar (kooktijd: zie verpakking). Laat goed uitlekken.
-
Verhit de oosterse bakolie in een wok en bak de diepgevroren kalkoenenreepjes gedurende 5 min. Lepel er de sojasaus over en roer goed om.
-
Voeg de geraspte gember, de ketchup, de preiringetjes, de blokjes wortel en courgette toe. Laat nog 2 min. bakken.
-
Overgiet met de kokosmelk en laat nog 5 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de graantjes en de bamboescheuten toe en meng goed. Laat alles nog even goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
Kalkoen of kip? Net zoals in de meeste wokgerechten kan u in dit recept de kalkoen makkelijk vervangen door kip. En omgekeerd. Gebruik dus gerust verse kip- of kalkoenfilet in plaats van diepgevroren wokreepjes. Snij de filet dan in fijne reepjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Domaine Sainte-Anne A.C. Entre-deux-Mers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de gember.
-
Laat de bamboescheuten uitlekken.
-
Snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes.
-
Snij de preistengels in ringetjes.
-
Bereiding:
-
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon toe. Kook de tarwegraantjes gaar (kooktijd: zie verpakking). Laat goed uitlekken.
-
Verhit de oosterse bakolie in een wok en bak de diepgevroren kalkoenenreepjes gedurende 5 min. Lepel er de sojasaus over en roer goed om.
-
Voeg de geraspte gember, de ketchup, de preiringetjes, de blokjes wortel en courgette toe. Laat nog 2 min. bakken.
-
Overgiet met de kokosmelk en laat nog 5 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de graantjes en de bamboescheuten toe en meng goed. Laat alles nog even goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
Kalkoen of kip? Net zoals in de meeste wokgerechten kan u in dit recept de kalkoen makkelijk vervangen door kip. En omgekeerd. Gebruik dus gerust verse kip- of kalkoenfilet in plaats van diepgevroren wokreepjes. Snij de filet dan in fijne reepjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Domaine Sainte-Anne A.C. Entre-deux-Mers