Kalkoenenpotje met graantjes en groentjes
Kalkoenenpotje met graantjes en groentjes

Kalkoenenpotje met graantjes en groentjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 62.7 g
Eiwit 47.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de gember.

  3. Laat de bamboescheuten uitlekken.

  4. Snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes.

  5. Snij de preistengels in ringetjes.

  6. Bereiding:
  7. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon toe. Kook de tarwegraantjes gaar (kooktijd: zie verpakking). Laat goed uitlekken.

  8. Verhit de oosterse bakolie in een wok en bak de diepgevroren kalkoenenreepjes gedurende 5 min. Lepel er de sojasaus over en roer goed om.

  9. Voeg de geraspte gember, de ketchup, de preiringetjes, de blokjes wortel en courgette toe. Laat nog 2 min. bakken.

  10. Overgiet met de kokosmelk en laat nog 5 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  11. Voeg de graantjes en de bamboescheuten toe en meng goed. Laat alles nog even goed doorwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op.

Tip

Kalkoen of kip? Net zoals in de meeste wokgerechten kan u in dit recept de kalkoen makkelijk vervangen door kip. En omgekeerd. Gebruik dus gerust verse kip- of kalkoenfilet in plaats van diepgevroren wokreepjes. Snij de filet dan in fijne reepjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de gember.

  3. Laat de bamboescheuten uitlekken.

  4. Snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes.

  5. Snij de preistengels in ringetjes.

  6. Bereiding:
  7. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon toe. Kook de tarwegraantjes gaar (kooktijd: zie verpakking). Laat goed uitlekken.

  8. Verhit de oosterse bakolie in een wok en bak de diepgevroren kalkoenenreepjes gedurende 5 min. Lepel er de sojasaus over en roer goed om.

  9. Voeg de geraspte gember, de ketchup, de preiringetjes, de blokjes wortel en courgette toe. Laat nog 2 min. bakken.

  10. Overgiet met de kokosmelk en laat nog 5 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  11. Voeg de graantjes en de bamboescheuten toe en meng goed. Laat alles nog even goed doorwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op.

Tip

Kalkoen of kip? Net zoals in de meeste wokgerechten kan u in dit recept de kalkoen makkelijk vervangen door kip. En omgekeerd. Gebruik dus gerust verse kip- of kalkoenfilet in plaats van diepgevroren wokreepjes. Snij de filet dan in fijne reepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 62.7 g
Eiwit 47.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Domaine Sainte-Anne A.C. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal