Kalkoenensnede met parelcouscous en avocado-mangosalsa
Kalkoenensnede met parelcouscous en avocado-mangosalsa

Kalkoenensnede met parelcouscous en avocado-mangosalsa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 16.5 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 45.5 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2 en snij in stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet). Snipper fijn.

  6. Snipper de rode ui fijn en hak de koriander grof.

  7. Pers 1 limoen en snij de andere in 4 partjes.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap.

  9. Bereiding:
  10. Doe de avocado, de mango, de komkommer, de paprika, het pepertje en de ui in een mengkom. Breng op smaak met de honing, 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de koriander onder.

  11. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Wrijf intussen de kalkoenensneden in met de kippenkruiden en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden ± 5 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Snij de kalkoen in sneetjes en verdeel samen met de parelcouscous en de avocadosalsa over de borden. Werk af met de rest van de koriander en een partje limoen.

Tip

Bent u geen fan van koriander? Vervang hem dan door platte peterselie. Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g parelcouscous 15 min. in ongezouten water. Voeg na 10 min. 30 g kalkoenensnede toe. Giet af. 2 Snij intussen 1/4 ongeschilde komkommer in fijne stukjes en 1/6 geschilde mango fijn. 3 Snij de kalkoenensnede in stukjes en meng samen met de komkommer, de mango en 1 koffiel. plantaardige olie onder de parelcouscous. Mix grof.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2 en snij in stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet). Snipper fijn.

  6. Snipper de rode ui fijn en hak de koriander grof.

  7. Pers 1 limoen en snij de andere in 4 partjes.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap.

  9. Bereiding:
  10. Doe de avocado, de mango, de komkommer, de paprika, het pepertje en de ui in een mengkom. Breng op smaak met de honing, 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de koriander onder.

  11. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Wrijf intussen de kalkoenensneden in met de kippenkruiden en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden ± 5 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Snij de kalkoen in sneetjes en verdeel samen met de parelcouscous en de avocadosalsa over de borden. Werk af met de rest van de koriander en een partje limoen.

Tip

Bent u geen fan van koriander? Vervang hem dan door platte peterselie. Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g parelcouscous 15 min. in ongezouten water. Voeg na 10 min. 30 g kalkoenensnede toe. Giet af. 2 Snij intussen 1/4 ongeschilde komkommer in fijne stukjes en 1/6 geschilde mango fijn. 3 Snij de kalkoenensnede in stukjes en meng samen met de komkommer, de mango en 1 koffiel. plantaardige olie onder de parelcouscous. Mix grof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 16.5 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 45.5 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Gérard Bertrand 'Aigle Noir' Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal