- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenensnede met parelcouscous en avocado-mangosalsa
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Gérard Bertrand 'Aigle Noir' Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2 en snij in stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet). Snipper fijn.
-
Snipper de rode ui fijn en hak de koriander grof.
-
Pers 1 limoen en snij de andere in 4 partjes.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap.
-
Bereiding:
-
Doe de avocado, de mango, de komkommer, de paprika, het pepertje en de ui in een mengkom. Breng op smaak met de honing, 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de koriander onder.
-
Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Wrijf intussen de kalkoenensneden in met de kippenkruiden en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden ± 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in sneetjes en verdeel samen met de parelcouscous en de avocadosalsa over de borden. Werk af met de rest van de koriander en een partje limoen.
Bent u geen fan van koriander? Vervang hem dan door platte peterselie. Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g parelcouscous 15 min. in ongezouten water. Voeg na 10 min. 30 g kalkoenensnede toe. Giet af. 2 Snij intussen 1/4 ongeschilde komkommer in fijne stukjes en 1/6 geschilde mango fijn. 3 Snij de kalkoenensnede in stukjes en meng samen met de komkommer, de mango en 1 koffiel. plantaardige olie onder de parelcouscous. Mix grof.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Gérard Bertrand 'Aigle Noir' Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2 en snij in stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet). Snipper fijn.
-
Snipper de rode ui fijn en hak de koriander grof.
-
Pers 1 limoen en snij de andere in 4 partjes.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap.
-
Bereiding:
-
Doe de avocado, de mango, de komkommer, de paprika, het pepertje en de ui in een mengkom. Breng op smaak met de honing, 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de koriander onder.
-
Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Wrijf intussen de kalkoenensneden in met de kippenkruiden en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden ± 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in sneetjes en verdeel samen met de parelcouscous en de avocadosalsa over de borden. Werk af met de rest van de koriander en een partje limoen.
Bent u geen fan van koriander? Vervang hem dan door platte peterselie. Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g parelcouscous 15 min. in ongezouten water. Voeg na 10 min. 30 g kalkoenensnede toe. Giet af. 2 Snij intussen 1/4 ongeschilde komkommer in fijne stukjes en 1/6 geschilde mango fijn. 3 Snij de kalkoenensnede in stukjes en meng samen met de komkommer, de mango en 1 koffiel. plantaardige olie onder de parelcouscous. Mix grof.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Gérard Bertrand 'Aigle Noir' Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc