Kerrierijstschotel met kalkoenenreepjes
Kerrierijstschotel met kalkoenenreepjes

Kerrierijstschotel met kalkoenenreepjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 21.4 g
Koolhydraat 61 g
Eiwit 30.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het kalkoenenhaasje in flinterdunne reepjes.

  4. Snij de ham in vierkantjes.

  5. Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm.

  6. Scheur de basilicumblaadjes fijn.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit ondertussen de wok en voeg de olie toe. Doe er de amandelschilfers in en laat enkele sec. licht bruinen. Blijf roeren.

  11. Voeg de kalkoenenreepjes toe, samen met het geperste knoflook en de basilicumblaadjes. Roer goed. Voeg 1 eetl. ketchup, 1 eetl. sojasaus en 1 koffiel. kerriepoeder toe. Blijf goed roeren.

  12. Doe er de diepgevroren groentereepjes bij en roerbak 2 min.

  13. Voeg de rozijnen, de stukjes ham, de lente-uitjes en de gekookte rijst toe. Roerbak 3 min.

  14. Meng er nog 1 eetl. ketchup, 1 eetl. sojasaus en 2 koffiel. kerriepoeder onder. Kruid met zout en cayennepeper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het kalkoenenhaasje in flinterdunne reepjes.

  4. Snij de ham in vierkantjes.

  5. Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm.

  6. Scheur de basilicumblaadjes fijn.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit ondertussen de wok en voeg de olie toe. Doe er de amandelschilfers in en laat enkele sec. licht bruinen. Blijf roeren.

  11. Voeg de kalkoenenreepjes toe, samen met het geperste knoflook en de basilicumblaadjes. Roer goed. Voeg 1 eetl. ketchup, 1 eetl. sojasaus en 1 koffiel. kerriepoeder toe. Blijf goed roeren.

  12. Doe er de diepgevroren groentereepjes bij en roerbak 2 min.

  13. Voeg de rozijnen, de stukjes ham, de lente-uitjes en de gekookte rijst toe. Roerbak 3 min.

  14. Meng er nog 1 eetl. ketchup, 1 eetl. sojasaus en 2 koffiel. kerriepoeder onder. Kruid met zout en cayennepeper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 21.4 g
Koolhydraat 61 g
Eiwit 30.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Argento Selección Viognier Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal