- Bewaar
- Bewaar
Kerstmannetje in een glaasje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Verkruimel de koekjes en verdeel over dessertglaasjes.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Doop de marshmallows voor de helft in de gesmolten chocolade en zet er telkens 2 suikeroogjes op. Laat opstijven in de koelkast.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf samen met een snuifje zout.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker tot de hoeveelheid is verdubbeld. Voeg de mascarpone toe. Meng er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder met een houten lepel.
-
Verdeel de mascarponecrème over de glaasjes (hou 2 eetlepels apart voor de afwerking van de kerstmannetjes).
-
Verdeel wat mascarpone over de chocoladekant van de marshmallows. Breng aan de bovenkant telkens 1 aardbei met de puntige kant naar boven (zodat je de muts van de kerstman krijgt). Doe een beetje mascarpone op de punt van de aardbei.
-
Schik de kerstmannetjes in de glazen en zet er telkens 1 takje rozemarijn naast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Verkruimel de koekjes en verdeel over dessertglaasjes.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Doop de marshmallows voor de helft in de gesmolten chocolade en zet er telkens 2 suikeroogjes op. Laat opstijven in de koelkast.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf samen met een snuifje zout.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker tot de hoeveelheid is verdubbeld. Voeg de mascarpone toe. Meng er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder met een houten lepel.
-
Verdeel de mascarponecrème over de glaasjes (hou 2 eetlepels apart voor de afwerking van de kerstmannetjes).
-
Verdeel wat mascarpone over de chocoladekant van de marshmallows. Breng aan de bovenkant telkens 1 aardbei met de puntige kant naar boven (zodat je de muts van de kerstman krijgt). Doe een beetje mascarpone op de punt van de aardbei.
-
Schik de kerstmannetjes in de glazen en zet er telkens 1 takje rozemarijn naast.