Kerstmannetje in een glaasje

Kerstmannetje in een glaasje

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Energie 2402 kj
Vet 39.9 g
Verzadigd vet 25.5 g
Koolhydraat 44 g
Suiker 35.1 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 9.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verkruimel de koekjes en verdeel over dessertglaasjes.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Doop de marshmallows voor de helft in de gesmolten chocolade en zet er telkens 2 suikeroogjes op. Laat opstijven in de koelkast.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf samen met een snuifje zout.

  6. Klop de eidooiers samen met de suiker tot de hoeveelheid is verdubbeld. Voeg de mascarpone toe. Meng er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder met een houten lepel.

  7. Verdeel de mascarponecrème over de glaasjes (hou 2 eetlepels apart voor de afwerking van de kerstmannetjes).

  8. Verdeel wat mascarpone over de chocoladekant van de marshmallows. Breng aan de bovenkant telkens 1 aardbei met de puntige kant naar boven (zodat je de muts van de kerstman krijgt). Doe een beetje mascarpone op de punt van de aardbei.

  9. Schik de kerstmannetjes in de glazen en zet er telkens 1 takje rozemarijn naast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verkruimel de koekjes en verdeel over dessertglaasjes.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Doop de marshmallows voor de helft in de gesmolten chocolade en zet er telkens 2 suikeroogjes op. Laat opstijven in de koelkast.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf samen met een snuifje zout.

  6. Klop de eidooiers samen met de suiker tot de hoeveelheid is verdubbeld. Voeg de mascarpone toe. Meng er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder met een houten lepel.

  7. Verdeel de mascarponecrème over de glaasjes (hou 2 eetlepels apart voor de afwerking van de kerstmannetjes).

  8. Verdeel wat mascarpone over de chocoladekant van de marshmallows. Breng aan de bovenkant telkens 1 aardbei met de puntige kant naar boven (zodat je de muts van de kerstman krijgt). Doe een beetje mascarpone op de punt van de aardbei.

  9. Schik de kerstmannetjes in de glazen en zet er telkens 1 takje rozemarijn naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Energie 2402 kj
Vet 39.9 g
Verzadigd vet 25.5 g
Koolhydraat 44 g
Suiker 35.1 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 9.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal