- Bewaar

- Bewaar
Kikkererwtensoep met peultjes en cheddarballetjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rol kleine balletjes van het gehakt.
-
Snij de cheddar in blokjes van 1/2 cm (u hebt er evenveel nodig als balletjes).
-
Maak kuiltjes in de balletjes en steek er een blokje cheddarkaas in. Vorm opnieuw een mooi egaal balletje.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de peultjes in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de komijnzaadjes toe en roerbak 1 min.
-
Doe er de gepelde tomaten en de uitgelekte kikkererwten bij en overgiet met de runderbouillon. Laat 10 min. koken.
-
Voeg de balletjes en de peultjes toe en laat nog 10 min. koken. Kruid met peper en zout.
-
Hak ondertussen de korianderblaadjes grof.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de soep met de grofgehakte korianderblaadjes. Geef er een stukje brood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rol kleine balletjes van het gehakt.
-
Snij de cheddar in blokjes van 1/2 cm (u hebt er evenveel nodig als balletjes).
-
Maak kuiltjes in de balletjes en steek er een blokje cheddarkaas in. Vorm opnieuw een mooi egaal balletje.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de peultjes in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de komijnzaadjes toe en roerbak 1 min.
-
Doe er de gepelde tomaten en de uitgelekte kikkererwten bij en overgiet met de runderbouillon. Laat 10 min. koken.
-
Voeg de balletjes en de peultjes toe en laat nog 10 min. koken. Kruid met peper en zout.
-
Hak ondertussen de korianderblaadjes grof.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de soep met de grofgehakte korianderblaadjes. Geef er een stukje brood bij.