Kikkererwtensoep met peultjes en cheddarballetjes
Kikkererwtensoep met peultjes en cheddarballetjes

Kikkererwtensoep met peultjes en cheddarballetjes

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 20.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Rol kleine balletjes van het gehakt.

  5. Snij de cheddar in blokjes van 1/2 cm (u hebt er evenveel nodig als balletjes).

  6. Maak kuiltjes in de balletjes en steek er een blokje cheddarkaas in. Vorm opnieuw een mooi egaal balletje.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Snipper de ui fijn.

  9. Snij de peultjes in reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  12. Voeg de komijnzaadjes toe en roerbak 1 min.

  13. Doe er de gepelde tomaten en de uitgelekte kikkererwten bij en overgiet met de runderbouillon. Laat 10 min. koken.

  14. Voeg de balletjes en de peultjes toe en laat nog 10 min. koken. Kruid met peper en zout.

  15. Hak ondertussen de korianderblaadjes grof.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi de soep met de grofgehakte korianderblaadjes. Geef er een stukje brood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Rol kleine balletjes van het gehakt.

  5. Snij de cheddar in blokjes van 1/2 cm (u hebt er evenveel nodig als balletjes).

  6. Maak kuiltjes in de balletjes en steek er een blokje cheddarkaas in. Vorm opnieuw een mooi egaal balletje.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Snipper de ui fijn.

  9. Snij de peultjes in reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  12. Voeg de komijnzaadjes toe en roerbak 1 min.

  13. Doe er de gepelde tomaten en de uitgelekte kikkererwten bij en overgiet met de runderbouillon. Laat 10 min. koken.

  14. Voeg de balletjes en de peultjes toe en laat nog 10 min. koken. Kruid met peper en zout.

  15. Hak ondertussen de korianderblaadjes grof.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi de soep met de grofgehakte korianderblaadjes. Geef er een stukje brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 20.6 g

Bekijk het recept digitaal