- Bewaar

- Bewaar
Kip in een gemberjasje
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.O.P. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + rusttijd)
-
Snipper de ene helft van de koriander heel fijn en de andere helft grof.
-
Snij de gember fijn.
-
Pers de knoflookteentjes en meng met de bruine suiker, sojasaus, de ketjap en de fijngesneden gember en koriander. Kruid met de zwarte peper en laat deze gembermarinade even rusten.
-
Snij de komkommer in blokjes.
-
Halveer de radijzen.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Leg de kip in een ovenschotel en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Strijk de kip in met een deel van de gembermarinade en schuif 1 u 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Strijk tussendoor de kip meermaals in met de resterende gembermarinade. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de kip niet te bruin wordt.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in water met de kokosmelk en het kerriepoeder (kooktijd: zie verpakking).
-
Meng de blokjes komkommer met de radijsjes, de balsamicoazijn, de fijngesneden lente-uitjes en de grof gesneden koriander. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kip in stukken.
-
Dien op met de kokosrijst en de komkommersalade.
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.O.P. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + rusttijd)
-
Snipper de ene helft van de koriander heel fijn en de andere helft grof.
-
Snij de gember fijn.
-
Pers de knoflookteentjes en meng met de bruine suiker, sojasaus, de ketjap en de fijngesneden gember en koriander. Kruid met de zwarte peper en laat deze gembermarinade even rusten.
-
Snij de komkommer in blokjes.
-
Halveer de radijzen.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Leg de kip in een ovenschotel en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Strijk de kip in met een deel van de gembermarinade en schuif 1 u 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Strijk tussendoor de kip meermaals in met de resterende gembermarinade. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de kip niet te bruin wordt.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in water met de kokosmelk en het kerriepoeder (kooktijd: zie verpakking).
-
Meng de blokjes komkommer met de radijsjes, de balsamicoazijn, de fijngesneden lente-uitjes en de grof gesneden koriander. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kip in stukken.
-
Dien op met de kokosrijst en de komkommersalade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.O.P. Alsace