Kip in een gemberjasje
Kip in een gemberjasje

Kip in een gemberjasje

1 u. 45 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 69.9 g
Eiwit 51.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + rusttijd)

  3. Snipper de ene helft van de koriander heel fijn en de andere helft grof.

  4. Snij de gember fijn.

  5. Pers de knoflookteentjes en meng met de bruine suiker, sojasaus, de ketjap en de fijngesneden gember en koriander. Kruid met de zwarte peper en laat deze gembermarinade even rusten.

  6. Snij de komkommer in blokjes.

  7. Halveer de radijzen.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Bereiding:
  10. Leg de kip in een ovenschotel en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Strijk de kip in met een deel van de gembermarinade en schuif 1 u 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Strijk tussendoor de kip meermaals in met de resterende gembermarinade. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de kip niet te bruin wordt.

  11. Kook ondertussen de rijst gaar in water met de kokosmelk en het kerriepoeder (kooktijd: zie verpakking).

  12. Meng de blokjes komkommer met de radijsjes, de balsamicoazijn, de fijngesneden lente-uitjes en de grof gesneden koriander. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kip in stukken.

  15. Dien op met de kokosrijst en de komkommersalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + rusttijd)

  3. Snipper de ene helft van de koriander heel fijn en de andere helft grof.

  4. Snij de gember fijn.

  5. Pers de knoflookteentjes en meng met de bruine suiker, sojasaus, de ketjap en de fijngesneden gember en koriander. Kruid met de zwarte peper en laat deze gembermarinade even rusten.

  6. Snij de komkommer in blokjes.

  7. Halveer de radijzen.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Bereiding:
  10. Leg de kip in een ovenschotel en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Strijk de kip in met een deel van de gembermarinade en schuif 1 u 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Strijk tussendoor de kip meermaals in met de resterende gembermarinade. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de kip niet te bruin wordt.

  11. Kook ondertussen de rijst gaar in water met de kokosmelk en het kerriepoeder (kooktijd: zie verpakking).

  12. Meng de blokjes komkommer met de radijsjes, de balsamicoazijn, de fijngesneden lente-uitjes en de grof gesneden koriander. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kip in stukken.

  15. Dien op met de kokosrijst en de komkommersalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 69.9 g
Eiwit 51.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.O.P. Alsace

Bekijk het recept digitaal