Kip met rode curry en groene groenten
Kip met rode curry en groene groenten

Kip met rode curry en groene groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 562 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 56.1 g
Eiwit 46.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Snij in hapklare stukjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Kook intussen de diepgevroren broccoliroosjes en prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  8. Verhit de rijstolie in een wok en bak de stukjes kip ± 6 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid goed met peper en zout.

  9. Voeg de fijngesnipperde ui toe en roerbak 1 min. Doe er de broccoliroosjes en de prinsessenbonen bij en roerbak 4 à 5 min. Voeg de kokosmelk en de rodecurrypasta toe en kruid met peper en zout. Laat nog een paar min. sudderen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de rode curry over diepe borden, bestrooi met het kokospoeder en serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Snij in hapklare stukjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Kook intussen de diepgevroren broccoliroosjes en prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  8. Verhit de rijstolie in een wok en bak de stukjes kip ± 6 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid goed met peper en zout.

  9. Voeg de fijngesnipperde ui toe en roerbak 1 min. Doe er de broccoliroosjes en de prinsessenbonen bij en roerbak 4 à 5 min. Voeg de kokosmelk en de rodecurrypasta toe en kruid met peper en zout. Laat nog een paar min. sudderen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de rode curry over diepe borden, bestrooi met het kokospoeder en serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 562 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 56.1 g
Eiwit 46.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Organic Michel Torino Estate Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal