- Bewaar

- Bewaar
Kip op Thaise wijze
Onze drankensuggesties
Wijn Le Peyrat Blanc - A.O.P. Graves Wijn Hardys `Stamp of Australia' - Shiraz-Cabernet - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de kip in stukken: begin met de billen en de vleugels en daarna de borst.
-
Bestrijk de stukken kip met 1 eetl. rodecurrypasta.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
-
Voeg een beetje water toe en dek af. Laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Roer 1 eetl. rodecurrypasta onder de kokosmelk.
-
Voeg na 45 min. de wortelschijfjes en de (diepgevroren) paprika reepjes toe aan de kip. Giet er de kokosmelk met de rodecurry pasta bij en laat nog 15 min. sudderen.
-
Haal de stukken kip uit de kookpot en hou warm. Bind de saus met instantsausbinder en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog 1 eetl. rodecurrypasta toe voor een extra kruidige toets.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken kip en de saus over de borden en geef er basmatirijst of Thaise rijst bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Le Peyrat Blanc - A.O.P. Graves Wijn Hardys `Stamp of Australia' - Shiraz-Cabernet - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de kip in stukken: begin met de billen en de vleugels en daarna de borst.
-
Bestrijk de stukken kip met 1 eetl. rodecurrypasta.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
-
Voeg een beetje water toe en dek af. Laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Roer 1 eetl. rodecurrypasta onder de kokosmelk.
-
Voeg na 45 min. de wortelschijfjes en de (diepgevroren) paprika reepjes toe aan de kip. Giet er de kokosmelk met de rodecurry pasta bij en laat nog 15 min. sudderen.
-
Haal de stukken kip uit de kookpot en hou warm. Bind de saus met instantsausbinder en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog 1 eetl. rodecurrypasta toe voor een extra kruidige toets.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken kip en de saus over de borden en geef er basmatirijst of Thaise rijst bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Le Peyrat Blanc - A.O.P. Graves Wijn Hardys `Stamp of Australia' - Shiraz-Cabernet - Australië