Kip op Thaise wijze
Kip op Thaise wijze

Kip op Thaise wijze

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 34.7 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 41.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kip in stukken: begin met de billen en de vleugels en daarna de borst.

  4. Bestrijk de stukken kip met 1 eetl. rodecurrypasta.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de rijstolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.

  7. Voeg een beetje water toe en dek af. Laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  9. Snij de wortelen in schijfjes.

  10. Roer 1 eetl. rodecurrypasta onder de kokosmelk.

  11. Voeg na 45 min. de wortelschijfjes en de (diepgevroren) paprika reepjes toe aan de kip. Giet er de kokosmelk met de rodecurry pasta bij en laat nog 15 min. sudderen.

  12. Haal de stukken kip uit de kookpot en hou warm. Bind de saus met instantsausbinder en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog 1 eetl. rodecurrypasta toe voor een extra kruidige toets.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de stukken kip en de saus over de borden en geef er basmatirijst of Thaise rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kip in stukken: begin met de billen en de vleugels en daarna de borst.

  4. Bestrijk de stukken kip met 1 eetl. rodecurrypasta.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de rijstolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.

  7. Voeg een beetje water toe en dek af. Laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  9. Snij de wortelen in schijfjes.

  10. Roer 1 eetl. rodecurrypasta onder de kokosmelk.

  11. Voeg na 45 min. de wortelschijfjes en de (diepgevroren) paprika reepjes toe aan de kip. Giet er de kokosmelk met de rodecurry pasta bij en laat nog 15 min. sudderen.

  12. Haal de stukken kip uit de kookpot en hou warm. Bind de saus met instantsausbinder en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog 1 eetl. rodecurrypasta toe voor een extra kruidige toets.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de stukken kip en de saus over de borden en geef er basmatirijst of Thaise rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 34.7 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 41.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Peyrat Blanc - A.O.P. Graves Wijn Hardys `Stamp of Australia' - Shiraz-Cabernet - Australië

Bekijk het recept digitaal