Kip tikka masala
Kip tikka masala

Kip tikka masala

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 12.6 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 67 g
Suiker 11.7 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 38.5 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes. Snij langere reepjes eventueel in 2.

  3. Snij de lente-uitjes in ringen van ± 1/2 cm dik.

  4. Snij de peultjes in de breedte in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook de peultjes onafgedekt 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kippenblokjes 5 min. goudbruin op een hoog vuur.

  9. Voeg de lente-uitjes en de paprika toe en bak 5 min. Roer af en toe.

  10. Roer de tikka masala, de snoeptomaatjes en de peultjes onder de kippenblokjes en warm even op een zacht vuur op.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de kip en de rijst in aparte kommen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g rode paprika in blokjes. 2 Kook 30 g kippenblokjes 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 5 min. de paprika en 50 g basmatirijst toe. 3 Meng alles met 1 koffiel. plantaardige olie en snij in hapklare stukjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes. Snij langere reepjes eventueel in 2.

  3. Snij de lente-uitjes in ringen van ± 1/2 cm dik.

  4. Snij de peultjes in de breedte in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook de peultjes onafgedekt 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kippenblokjes 5 min. goudbruin op een hoog vuur.

  9. Voeg de lente-uitjes en de paprika toe en bak 5 min. Roer af en toe.

  10. Roer de tikka masala, de snoeptomaatjes en de peultjes onder de kippenblokjes en warm even op een zacht vuur op.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de kip en de rijst in aparte kommen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g rode paprika in blokjes. 2 Kook 30 g kippenblokjes 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 5 min. de paprika en 50 g basmatirijst toe. 3 Meng alles met 1 koffiel. plantaardige olie en snij in hapklare stukjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 12.6 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 67 g
Suiker 11.7 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 38.5 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond blond abdijbier Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal