Kippenblokjes in kokoscurry van Diane

Kippenblokjes in kokoscurry van Diane

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 13 g
Koolhydraat 55.6 g
Suiker 7.4 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 66.8 g
Zout 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + 30 min. marineren)

  3. Meng de sojasaus, het kerriepoeder, het paprikapoeder, het gemberpoeder en de Piment d'Espelette onder de kippenblokjes. Dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  4. Bereiding:
  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot of wok en bak de kippenblokjes goudbruin op een hoog vuur.

  7. Overgiet de kippenblokjes met de kokosmelk en roer er de groenecurrypasta onder. Verkruimel er de 2 bouillonblokjes over en laat ± 10 min. stoven.

  8. Roer er de diepgevroren paprikareepjes onder en laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met de rijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + 30 min. marineren)

  3. Meng de sojasaus, het kerriepoeder, het paprikapoeder, het gemberpoeder en de Piment d'Espelette onder de kippenblokjes. Dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  4. Bereiding:
  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot of wok en bak de kippenblokjes goudbruin op een hoog vuur.

  7. Overgiet de kippenblokjes met de kokosmelk en roer er de groenecurrypasta onder. Verkruimel er de 2 bouillonblokjes over en laat ± 10 min. stoven.

  8. Roer er de diepgevroren paprikareepjes onder en laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 13 g
Koolhydraat 55.6 g
Suiker 7.4 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 66.8 g
Zout 4 g

Bekijk het recept digitaal