- Bewaar
- Bewaar
Kippenblokjes in kokoscurry van Diane
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + 30 min. marineren)
-
Meng de sojasaus, het kerriepoeder, het paprikapoeder, het gemberpoeder en de Piment d'Espelette onder de kippenblokjes. Dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot of wok en bak de kippenblokjes goudbruin op een hoog vuur.
-
Overgiet de kippenblokjes met de kokosmelk en roer er de groenecurrypasta onder. Verkruimel er de 2 bouillonblokjes over en laat ± 10 min. stoven.
-
Roer er de diepgevroren paprikareepjes onder en laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + 30 min. marineren)
-
Meng de sojasaus, het kerriepoeder, het paprikapoeder, het gemberpoeder en de Piment d'Espelette onder de kippenblokjes. Dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot of wok en bak de kippenblokjes goudbruin op een hoog vuur.
-
Overgiet de kippenblokjes met de kokosmelk en roer er de groenecurrypasta onder. Verkruimel er de 2 bouillonblokjes over en laat ± 10 min. stoven.
-
Roer er de diepgevroren paprikareepjes onder en laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rijst.