- Bewaar

- Bewaar
Kippenburger met knolselderfrietjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 30 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselder en snij in frietjes.
-
Verdeel de knolselderfrietjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3/4 van de olijfolie en kruid met zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege eens om.
-
Snij intussen linten van de ongeschilde komkommer met een dunschiller. Snij de ui in fijne schijfjes. Snij de broodjes open.
-
Meng de mayonaise met de yoghurt en de sambal oelek.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de burgers 3 à 4 min. aan beide kanten.
-
Verwarm de hamburgerbroodjes 2 min. in de oven, bij de knolselderfrietjes.
-
Beleg de onderste helft van de broodjes eerst met de slamix, dan met de burger, de ui, de saus en tot slot met de komkommerlinten. Bedek met de bovenste helft van de broodjes en steek er een cocktailprikker door. Serveer de rest van de saus apart.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 30 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselder en snij in frietjes.
-
Verdeel de knolselderfrietjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3/4 van de olijfolie en kruid met zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege eens om.
-
Snij intussen linten van de ongeschilde komkommer met een dunschiller. Snij de ui in fijne schijfjes. Snij de broodjes open.
-
Meng de mayonaise met de yoghurt en de sambal oelek.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de burgers 3 à 4 min. aan beide kanten.
-
Verwarm de hamburgerbroodjes 2 min. in de oven, bij de knolselderfrietjes.
-
Beleg de onderste helft van de broodjes eerst met de slamix, dan met de burger, de ui, de saus en tot slot met de komkommerlinten. Bedek met de bovenste helft van de broodjes en steek er een cocktailprikker door. Serveer de rest van de saus apart.