Kippenreepjes en oosterse groenten in de wok (lactosevrij)
Kippenreepjes en oosterse groenten in de wok (lactosevrij)

Kippenreepjes en oosterse groenten in de wok (lactosevrij)

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 36 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in dunne reepjes.

  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  4. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in dunne schijfjes.

  5. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  7. Trek de blaadjes van de steeltjes koriander. Hak de steeltjes fijn en hou de blaadjes apart.

  8. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  9. Laat de kippenborstfilets volledig ontdooien en snij in dunne reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en bak de kippenreepjes enkele min. goudbruin en gaar.

  12. Haal de reepjes uit de pan en voeg opnieuw 1 eetl. rijstolie toe. Bak de fijngehakte koriandersteeltjes, het pepertje, de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  13. Voeg de groenten, de sojasaus, de sherry, de suiker en een scheutje water toe. Stoof 5 min. al roerend tot de groenten beetgaar zijn.

  14. Voeg de kippenreepjes opnieuw toe en laat nog even opwarmen. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de korianderblaadjes en de grofgehakte cashewnoten.

  17. Serveer met rijst of noedels.

Tip

Varianten - Vervang de kip door kalkoenenborstfilet. - Varieer met de groenten: wortelstaafjes, fijngesnipperde witte- of groenekool, courgetteblokjes enz.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in dunne reepjes.

  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  4. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in dunne schijfjes.

  5. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  7. Trek de blaadjes van de steeltjes koriander. Hak de steeltjes fijn en hou de blaadjes apart.

  8. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  9. Laat de kippenborstfilets volledig ontdooien en snij in dunne reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en bak de kippenreepjes enkele min. goudbruin en gaar.

  12. Haal de reepjes uit de pan en voeg opnieuw 1 eetl. rijstolie toe. Bak de fijngehakte koriandersteeltjes, het pepertje, de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  13. Voeg de groenten, de sojasaus, de sherry, de suiker en een scheutje water toe. Stoof 5 min. al roerend tot de groenten beetgaar zijn.

  14. Voeg de kippenreepjes opnieuw toe en laat nog even opwarmen. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de korianderblaadjes en de grofgehakte cashewnoten.

  17. Serveer met rijst of noedels.

Tip

Varianten - Vervang de kip door kalkoenenborstfilet. - Varieer met de groenten: wortelstaafjes, fijngesnipperde witte- of groenekool, courgetteblokjes enz.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 36 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Moinette Blond Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië

Bekijk het recept digitaal